• 3 Μαΐου 2024,

«Ακόμη και στον πόλεμο δεν έκλεισαν τόσα μαγαζιά στην Καβάλα»

 «Ακόμη και στον πόλεμο δεν έκλεισαν τόσα μαγαζιά στην Καβάλα»

Πρώτης προτεραιότητας ζητήματα για την περίοδο που διανύουμε είναι αναμφίβολα τα ζητήματα για την προστασία της υγείας.

Αμέσως μετά συνεχίζετε, ίσως γίνεται παράλληλα,  η κουβέντα για τα οικονομικά μέτρα στήριξης που διεκδικούν οι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίοι. Αυτό το δεύτερο ήταν το θέμα συνέντευξης στην Πρωινή του κ. Γιάννη Παναγιωτίδη.

Ως λογιστής φοροτεχνικός και έως πρόσφατα πρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών διατυπώνει εκτιμήσεις που έχουν ενδιαφέρον. Συμβουλές που όπως όλα δείχνουν πρέπει να ακολουθούν από τους πολλούς που θίγονται από την εφαρμογή των γνωστών μέτρων στην αγορά. Πρώτα πρώτα ο Γιάννης Παναγιωτίδης σημειώνει ότι τόσα πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις δεν έκλεισαν στην Καβάλα ακόμα και στην εποχή του πολέμου! Δεν υπερβάλλει. Προσεγγίζει με ρεαλισμό την πραγματικότητα, την οποία αντικρίζει κανείς εύκολα αρκεί σήμερα να κάνει μία βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης περιγράφει και αναφέρεται σε μία πρωτοφανή κατάσταση στην αγορά. Βλέπει επίσης ότι οι επαγγελματίες της πόλης και του νόμου τηρούν τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση. Το ίδιο τονίζει κάνουν και οι πολίτες. Κατά την άποψή του Γιάννη Παναγιωτίδη δεν είναι τυχαίο ότι πριν καλά-καλά ανακοινωθούν τα μέτρα, από την αρχή της εβδομάδος έκλεισαν επιχειρήσεις. Υποχρεώθηκαν σε κάτι τέτοιο λόγω της μεγάλης πτώσης στο  τζίρο τους.

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης δηλώνει στην Πρωινή τα ακόλουθα:

«Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα συγκεκριμένες οδηγίες. Φαίνεται να στηρίζονται αρχικά όσοι επλήγησαν από το κλείσιμο. Στη συνέχεια επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν μεγάλη πτώση του τζίρου. Κατά την άποψή μου θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα αλλά και ανάλυση- εξειδίκευση αυτών που ήδη γνωστοποιήθηκαν.

Θα επωφεληθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις. Εκτιμώ ότι τα μέτρα θα πληρωθούν τον Απρίλιο μέσω δηλώσεων είτε στο taxis, είτε στο σύστημα του Υπουργείου Εργασίας «Εργάνη». Νομίζω ότι το κράτος θα εξειδικεύσει ότι αρχικά αποφάσισε με περισσότερες ανακοινώσεις. Θεωρώ ότι θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα γιατί αυτά που γνωστοποιήθηκαν ως τώρα κατά την άποψή μου είναι ψυχούλα. Αυτό που χρειάζεται είναι μία άμεση χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Φοβάμαι μήπως οι καλές προθέσεις της κυβέρνησης χαθούν στις αγκυλώσεις των τραπεζών.Χρειάζεται λοιπόν μία βοήθεια που θα φτάσει γρήγορα και με ασφάλεια, άμεσα εκεί όπου έχει αρχικό στόχο και σκοπό».

Διαβάστε επίσης