• 20 Απριλίου 2024,

Κάτω από 0,90 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στο Ν. Καβάλας

 Κάτω από 0,90 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στο Ν. Καβάλας

Από την προηγούμενη εβδομάδα φαίνονταν και στα πρατήρια υγρών καυσίμων του Νομού Καβάλας οι μειωμένες τιμές σε όλα τα καύσιμα. Στο μεταξύ υπήρξε κρίση στα χρηματιστήρια, περισσότερη μείωση στις τιμές των καυσίμων. Είναι κάτι που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, φυσικά και παίζει ρόλο όλη η κινητοποίηση για τον κορωνοϊό.

Τα δεδομένα στα πρατήρια του Νομού τα προσεγγίζουμε αυτήν την φορά από την πλευρά του πετρελαίου και ειδικά της θέρμανσης. Η τιμή του είναι πια κάτω από τα 0,90 λεπτά το λίτρο.

Μέσος όρος περίπου 0,85 λεπτά το λίτρο. Ο Μιχάλης Μεταξάς, ως εκπρόσωπος των πρατηριούχων, μιλά για ευκαιρία αφού σημειώνει ότι τόσο φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης «… είχαμε να δούμε στην Καβάλα περίπου 5 χρόνια». Προτρέπει λοιπόν τους καταναλωτές να αγοράσουν και να επωφεληθούν έχοντας κατά νου ακόμη και τον επόμενο Χειμώνα.

Η περίοδος του φθηνού πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχιστεί και στις πρώτες μέρες του Απρίλη. Το ίδιο μειωμένες είναι οι τιμές του πετρελαίου κίνησης, οι οποίες φαίνεται ότι κι αυτές το προσεχές διάστημα θα είναι κάτω από 1 ευρώ το λίτρο. Μόνο που οι μεγάλες εταιρίες που συνήθως ευνοούνται (εφοδιασμός των οχημάτων τους) αυτήν την περίοδο είναι κλειστές.

Ας δούμε τα δεδομένα πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το παρατηρητήριο των τιμών των καυσίμων του Υπουργείου. Χθες το μεσημέρι η φθηνότερη τιμή πετρελαίου θέρμανσης στο Ν. Καβάλας ήταν στο κατάστημα Χατζηθεοδώρου (πρατήριο Πολύστυλο) 0,84 λεπτά το λίτρο. Εντός πόλης η φθηνότερη τιμή ήταν 0,970 λεπτά το λίτρο.

Η ακριβότερη τιμή χθες το μεσημέρι στο Ν. Καβάλας ήταν σε πρατήριο κοντά στην Ελευθερούπολη 1,1 ευρώ το λίτρο. Στο πετρέλαιο κίνησης η πιο φθηνή τιμή χθες το μεσημέρι ήταν 1,079 ευρώ το λίτρο στο Κοκκινόχωμα.

Μέσα στην πόλη η πιο φθηνή τιμή ήταν 1,128 ευρώ το λίτρο. Τέλος στην απλή αμόλυβδη βενζίνη η πιο φθηνή τιμή στο Νομό Καβάλας χθες ήταν στα 1,337 ευρώ το λίτρο σε πρατήριο του Κοκκινοχώματος. Σε αρκετά πρατήρια της Θάσου ακόμη και χθες η αμόλυβδη βενζίνη πωλούνταν άνω του 1,7 ευρώ το λίτρο! Υπήρχε μάλιστα χθες πρατήριο στη Θάσο που την διέθετε (σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου) 1,814 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε επίσης