• 14 Μαΐου 2024,

Ακόμη πιο σίγουρος νέος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ο Κώστας Αντωνιάδης

 Ακόμη πιο σίγουρος νέος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ο Κώστας Αντωνιάδης

Στις αλλαγές του Κλεισθένη που συζητούνται και ψηφίζονται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα δίδεται το δικαίωμα στον κάθε Περιφερειάρχη να ορίσει χωρικό αντιπεριφερειάρχη μόνο από τους συμβούλους της παράταξης του. Δεδομένου του τοπικού αποτελέσματος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Χρήστος Μέτιος θα ορίσει νέο Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον πρώτο σε σταυρούς υποψήφιο του στο Νομό κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Ειδικότερα η εισηγητική έκθεση αναφέρει: Άρθρο 5: Με τις προτεινόμενες διατάξεις ρυθμίζονται διάφορα θέματα και των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ενδεικτικά: Ορίζεται ότι οι αντιπεριφερειάρχες προέρχονται από το συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης. Σκοπείται κατ’ αυτόν τον τρόπο, αφενός η εφαρμογή της πολιτικής και του προγράμματος για το οποίο εξελέγη ο περιφερειάρχης και αφετέρου ενισχύεται η σύμπραξη λοιπών παρατάξεων με την παράταξη του περιφερειάρχη.

Το προς ψήφιση νομοσχέδιο αναφέρει: Άρθρο 5 Ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ 1. Το τελευταίο εδάφιο της   περίπτωσης α’ της παραγράφου 2 του άρθρου 160 του ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 94 του ν. 4555/2018 αντικαθίσταται, ως εξής : «Οι θέσεις των χωρικών αντιπεριφερειαρχών καλύπτονται υποχρεωτικά με ορισμό από τον περιφερειάρχη μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της παράταξής του με την απόφαση του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 1.»

Διαβάστε επίσης