Άκυρη η απόλυση Μπράτσου από τη Selecta;

 Άκυρη η απόλυση Μπράτσου από τη Selecta;

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το πρωί από το σωματείο εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων, το σωματείο οικοδόμων και το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καβάλας. Παρά το ότι η συνέντευξη τύπου ήταν ουσιαστικά μια πρόσκληση για συμμετοχή στη σημερινή απεργία και ειδικότερα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Ελευθερίας, η είδηση βρισκόταν αλλού.

Λίγο νωρίτερα είχε γνωστοποιηθεί, όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Γιάννης Γιανκίδης, το έγγραφο της επιθεώρησης εργασίας σχετικά με την απόλυση της εργαζόμενης στην εταιρεία Selecta κ. Μπράτσου. Όπως δήλωσε ο κ. Γιανκίδης στους δημοσιογράφους, η επιθεώρηση εργασίας θεωρεί την απόλυση της κ. Μπράτσου άκυρη και ουσιαστικά ζητά την ανάκλησή της. Φαίνεται ωστόσο πως το θέμα δε θα λήξει και τόσο ομαλά καθώς είναι πιθανότερη η εξέλιξη της υπόθεσης στις δικαστικές αίθουσες.

Για τη σημερινή απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, ο Γιάννης Γιανκίδης σημείωσε: «Η σημερινή είναι μια απεργία – σταθμός στην αντεπίθεση των εργαζόμενων. Τους καλούμε να βρίσκονται στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία. Αγωνιζόμαστε για να προωθήσουμε τις ανάγκες των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση μας ληστεύει καθημερινά. Το Εργατικό Κέντρο βοηθά τους εργοδότες».

Ο Βασίλης Κοζικόπουλος, γραμματέας του σωματείου των οικοδόμων κάλεσε σε συμμετοχή τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση της πλατείας Ελευθερίας. Ζήτησε μεταξύ των άλλων δίκαιη κατανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Τέλος, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας Πέτρος Ταχματζίδης παρατήρησε ότι οι συνταξιούχοι στηρίζουν τη σημερινή απεργία, ενώ προέβλεψε ότι για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους έρχονται ακόμη χειρότερες ημέρες.

Διαβάστε επίσης