• 29 Μαρτίου 2024,

Ακυρώθηκαν αποφάσεις της ΔΕΥΑΚ

 Ακυρώθηκαν αποφάσεις της ΔΕΥΑΚ

Ανακοινώθηκαν χθες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης τρεις αποφάσεις με τις οποίες ακυρώνονται ισάριθμες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Καβάλας. Και στις τρεις περιπτώσεις η Αποκεντρωμένη διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει απρόβλεπτο γεγονός και επείγοντας χαρακτήρας, άρα δε συντρέχει και μεγάλη ανάγκη για απευθείας ανάθεση δημοσίων συμβάσεων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς να έχει προηγηθεί δημοσίευση σχετικής προκήρυξης.

Πρόκειται για γεγονότα που συνέβησαν τον περασμένο χειμώνα και την προηγούμενη άνοιξη. Σύμφωνα με τα έγγραφα επί των οποίων στηρίχθηκε η ακύρωση των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, η δημοτική επιχείρηση σε τρεις περιπτώσεις διαπιστώνει Ιανουάριο ή Φεβρουάριο έκτακτα γεγονότα σε βιολογικούς καθαρισμούς και εγκαταστάσεις της. Αυτά με διαδικασία όχι σύννομη διορθώνει είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο. Κατά την Αποκεντρωμένη όλα θα έπρεπε να γίνουν γρηγορότερα και όχι μετά την παρέλευση μηνών.

Ειδικότερα, ακυρώθηκε η υπ’ αριθμόν 74 / 2018 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ που αφορά σε προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος για τη γεώτρηση Νέου Ζυγού, δαπάνης 7.500 ευρώ. Ακυρώθηκε επίσης απόφαση για προμήθεια αντικατάστασης γενικού πίνακα χαμηλής τάσης στο βιολογικό καθαρισμό Δάτου, δαπάνης 18.000 ευρώ. Ενώ η τρίτη ακύρωση αφορά σε μία ακόμη προμήθεια σχετική με το βιολογικό καθαρισμό Δάτου.

Τα περισσότερα από τα γεγονότα είναι γνωστά αφού σχετίζονται με το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο ανέκυψε στο βιολογικό καθαρισμό Δάτου τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία ενώ η βλάβη στο βιολογικό του Δάτου διαπιστώθηκε τον Ιανουάριο, οι διαδικασίες για την επιδιόρθωση της βλάβης χωρίς δημοσίευση του διαγωνισμού εξελίχθηκαν όχι άμεσα αλλά έπειτα από δύο ή και τρεις μήνες.

 

 

Διαβάστε επίσης