Η γνωστή ταλαιπωρία στην αναμονή της επιτροπής ΚΕΠΑ

 Η γνωστή ταλαιπωρία στην αναμονή της επιτροπής ΚΕΠΑ

Στο κτήριο του ΙΚΑ συνεδρίασε χθες το πρωί η επιτροπή ΚΕΠΑ της Καβάλας. Η διαδικασία της συνεδριάσεως προκάλεσε για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ. Οι πολίτες που περίμεναν ώστε να πιστοποιήσουν την αναπηρία τους έξω από τους χώρους όπου συνεδρίαζε η επιτροπή ήταν στριμωγμένοι σε ένα στενό σκοτεινό διάδρομο, ο εξαερισμός του οποίου γίνονταν από παράθυρο του κτηρίου.

Η ζέστη ήταν ένα πρόβλημα και ειδικά κατά τις μεσημβρινές ώρες, αλλά όπως τονίζουν εκπρόσωποι του συλλόγου πολλές φορές έχει επισημανθεί ότι όλα αυτά θα πρέπει να πραγματοποιούνται διαφορετικά. Η χθεσινή επιτροπή ασχολήθηκε με παθολογικά, χειρουργικά και οφθαλμολογικά περιστατικά και με αρκετούς ανθρώπους να περιμένουν υπομονετικά από τις 9:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι ώστε να έρθει η σειρά τους.

Στο στενό διάδρομο δε χωρούσαν καλά – καλά τα αναπηρικά αμαξίδια. Επειδή και οι υπάρχουσες καρέκλες ήταν πιασμένες αρκετοί πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν όρθιοι. Επρόκειτο δηλαδή για μια ταλαιπωρία που δυστυχώς δεν αλλάζει όσες δίκαιες διαμαρτυρίες κι αν διατυπώνονται. Είναι ολοφάνερο ότι οι συνεδριάσεις της επιτροπής και οι εξετάσεις των υποψηφίων από γιατρούς πρέπει να γίνονται υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, σε ένα διαφορετικό χώρο κι ένα κλιματιζόμενο κτήριο. Έτσι, τα άτομα με προβλήματα υγείας θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία ενόσω αναμένουν.

Διαβάστε επίσης