• 26 Απριλίου 2024,

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: «Αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση Τοψίδη»

 Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: «Αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση Τοψίδη»

Ιδιαιτέρως προσεκτικός στάθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Μια ημέρα νωρίτερα είχε παραβρεθεί στην εκδήλωση της παρουσίασης του υποψήφιου περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Τοψίδη, ο οποίος κινείται σε διαφορετική πορεία από τον επίσημο υποψήφιο περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Μέτιο.

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους της ΠΕ Καβάλας που στηρίζει την υποψηφιότητα Τοψίδη. Επειδή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επισήμως η υποψηφιότητά του στο συνδυασμό του κ. Τοψίδη, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης αποφεύγει να ανακοινώσει τη σχετική πληροφορία.

Προσκλήθηκα και αποδέχθηκα με χαρά να παραβρίσκομαι στην εκδήλωση του κ. Τοψίδη, ήταν η πρώτη φράση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη. Διευκρίνισε ότι η υποψηφιότητα Τοψίδη έχει σχέδιο και όραμα. Έχει δυναμική, συμπλήρωσε με νόημα, αφού καλύπτει τόσο το κοινωνικό όσο και το πολιτικό φάσμα όλη της περιοχής.

Ο κ. Ιωσηφίδης, ζήτησε στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να μην υπάρξει σύνδεση με τα κόμματα και τις πολιτικές εξελίξεις. Στις τοπικές εκλογές τα δεδομένα είναι διαφορετικά, επεσήμανε, αφού η διαφορετικότητα μεταξύ εθνικών και τοπικών εκλογών έχει συμβεί ήδη πάρα πολλές φορές.

Σχετικά με τη διαφωνία του με τον Χρήστο Μέτιο, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης σημείωσε πως όταν μιλά γι’ αυτόν μιλά πολιτικά και όχι προσωπικά. Ο κ. Ιωσηφίδης επιβεβαίωσε τις φήμες ότι έχει παραιτηθεί από τη θέση του τομέαρχη της ΝΔ στη Δράμα επειδή επίκειται η συμμετοχή του στην προσπάθεια Τοψίδη. Στη συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι δε θα φέρει το κόμμα του σε δύσκολη θέση. Συμπλήρωσε δε ότι ήδη έχει στείλει την επιστολή παραίτησής του.

Αντίθετα, δε φαίνεται ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης, αν και όπως φημολογείται του το ζήτησε ο Χρήστος Μέτιος. Η θητεία μου, παρατήρησε με νόημα στη συνέντευξή του ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, θα λήξει στις 30 Αυγούστου 2019.

Ερωτώμενος σχετικά με το προεκλογικό τοπίο της ΑΜΘ ενόψει των προσεχών περιφερειακών εκλογών, τόνισε ότι κατά την εκτίμησή του εκτός από τις υποψηφιότητες Τοψίδη και Μέτιου δεν θα υπάρξει και άλλη, προερχόμενη από τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε επίσης