• 19 Απριλίου 2024,

«Aλισβερίσι» με Τούρκους τουρίστες στη Δράμα λόγω… Δράμαλη!

 «Aλισβερίσι» με Τούρκους τουρίστες στη Δράμα λόγω… Δράμαλη!

Τι φιλοδοξεί να κάνει ο Δήμος της πόλης και οι αντιδράσεις.

Την ώρα που στην Καβάλα και τον Έβρο οι πολίτες κάνουν εμπάργκο στην Τουρκία για τα 2 παλληκάρια που κρατούνται στις φυλακές,  στη Δράμα η δημοτική αρχή ακολουθεί διαφορετική τακτική. Επιδιώκει να προσελκύσει Τούρκους τουρίστες λόγω των Οθωμανικών μνημείων και … Δράμαλη!

Η αυτοψία  της Λευκής Γεωργάκη για το  κεντρικό δελτίο του Star έγινε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, μέρος της οποίας είναι γνωστό και ως περιοχή της οικείας Δράμαλη, καθώς φημολογείται ότι κάπου εκεί γεννήθηκε ο Τούρκος αξιωματούχος. Η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου να αξιοποιηθεί η περιοχή ως πόλος έλξης για τουρίστες εχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε κατοίκους και φορείς.

Το σκεπτικό προκύπτει απο τα πρακτικά της συνεδρίασης:

«Η νέα οικονομική πραγματικότητα στην Τουρκία διαμόρφωσε μια μεσαία τάξη που επιζητεί την κατανάλωση, τα ταξίδια, την αναζήτηση προορισμών. Με τις απαραίτητες ενέργειες μπορούμε να γίνουμε ελκυστικός προορισμός για τους γείτονές μας».

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης  Καραμπατζάκης δήλωσε στο Star: «Θεωρώ πως αυτό το θέμα που εχει προκύψει θα λυθεί σε υψηλότερο επίπεδο. Εμείς εκφράζουμε την τοπική κοινωνία και ακολουθούμε ένα σχέδιο που θέλουμε να εφαρμόσουμε».

«Δε νομίζω σφαγείς του Ελληνισμού να προσελκύουν τουρίστες …Καλό θα ήταν να προβάλουμε τις δικές μας προσωπικότητες παρά τους ανθρώπους που στην κυριολεξία δημιούργησαν προβλήματα στον ελληνισμό» επισημαίνει ο ιστορικός Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.

«Εμείς προτάσσουμε την ειρήνη και  την επιχειρηματικότητα, αυτή ειναι η καλύτερη διπλωματία» δηλώνει επίσης  ο Στέφανος Γεωργιάδης,  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας.

Επιφυλακτικός  όμως είναι  ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος τονίζει:

«Δεν ήταν του παρόντος να υπάρχει μια πρόκληση προς την κοινωνία. Θα έπρεπε με ιδιαίτερη προσοχή να  αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα».

Τα κτίρια που σύμφωνα με τη δημοτική αρχή είναι οθωμανικά και μπορούν να αποτελέσουν τουριστικό πόλο έλξης για Τούρκους τουρίστες είναι μεταξυ άλλων το Ορφανοτροφείο,  ο σιδηροδρομικός σταθμός αλλά και παλιά τεμένη.

Πηγή: Star.gr

 

Διαβάστε επίσης