• 18 Μαΐου 2024,

Αλλαγές στο Νοσοκομείο και μετακομίσεις κλινικών – Ομαλοποίηση σε 15-20 μέρες (συνέντευξη)

 Αλλαγές στο Νοσοκομείο και μετακομίσεις κλινικών – Ομαλοποίηση σε 15-20 μέρες (συνέντευξη)

Το Νοσοκομείο Καβάλας βρίσκεται πάντα στη μετά covid εποχή.

Υπάρχει μια γενικότερη ανακούφιση για αυτό το λόγο και φυσικά μια κανονική λειτουργία. Θα ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν μεσολαβούσαν μετακομίσεις. Μετακομίσεις κλινικών. Για να ολοκληρωθούν αυτές οι αλλαγές πρέπει να τελειώσουν απαραίτητες τεχνικές εργασίες.

Οι οποίες συνεχίζονται καιρό κι όπως φαίνεται καθυστερούν. Τα παράπονα συνεχίζουν να υπάρχουν για την Ουρολογική κλινική. Στριμωγμένη σε λίγες κλίνες. Περιμένει καιρό την σωστή της θέση για να λειτουργήσει κανονικά. Κι ο λιθοτρίπτης που ήρθε, θα λειτουργήσει μετά από καιρό και υπό προϋποθέσεις. Να υπάρξει προσωπικό και να εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Για όλα αυτά μίλησε στην Πρωινή ο Βαγγέλης Καμπουρίδης, επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας. Από τα λόγια του επιβεβαιώνουμε κι ένα ακόμη πρόβλημα. Το ότι το Νοσοκομείο δεν διαθέτει διοικητικό συμβούλιο.

Η συνέντευξη

Ερ: Ποια η διαφορά «αναπληρωτής διοικητής» με το «προσωρινός διοικητής»; Στη θέση ορκίστηκε ο κ. Γερόπουλος. Έχει σχέση και με το διοικητικό συμβούλιο που τόσο καιρό δε συνεδρίαζε;

Απ: Καμία διαφορά για τις θέσεις. Όντως δεν έχουμε διοικητικό συμβούλιο. Απ` ότι ξέρω έχει λήξει η θητεία για κάποια από τα μέλη του. Είχε παραιτηθεί ο πρώην διοικητής ο κ. Κλειτσιώτης. Νομίζω ότι έχουν τελειώσει οι προθεσμίες αυτές. Και ναι, για το Νοσοκομείο υπάρχει πρόβλημα αν δεν υφίσταται διοικητικό συμβούλιο.

Ερ: Ακούμε να γίνονται αλλαγές στο Νοσοκομείο, κυρίως η Χειρουργική κλινική που εγκαθίστανται στον 5ο όροφο. Πείτε μας για αυτή την αλλαγή.

Απ: Αυτό ήταν προγραμματισμένο. Επειδή κλείσαμε την covid  κλινική στον 5ο όροφο, η Χειρουργική θα έπρεπε να επιστρέψει στην παλιά της θέση. Εκεί που ήταν δηλαδή. Έτσι έγινε η μετακόμιση. Τώρα είμαστε σε μια φάση όπου αναδιοργανώνουμε γενικώς τις κλινικές ώστε να πάνε στις θέσεις τους, στη μετά covid εποχή. Είμαστε σε αυτή τη φάση.

Ερ: Το Οφθαλμολογικό είναι στο ισόγειο;

Απ: Ναι, τώρα είναι στο ισόγειο. Εκεί που παλιά ήταν το ογκολογικό.

Ερ: Αυτές οι αλλαγές γιατί γίνονται; Θα είναι καλύτερα έτσι;

Απ: Σαφώς, γίνονται για να είναι καλύτερα. Εκεί που ήτανε το Οφθαλμολογικό πήγε η Ογκολογική κλινική. Εκεί που είχαμε οφθαλμιάτρους θα λειτουργήσει ο αγγειογράφος ο καινούριος. Ήδη δουλεύουνε από την εταιρεία που πήρε τη σύμβαση για να διαμορφώσουνε το χώρο. Γενικώς γίνονται τέτοιου τύπου αλλαγές.

Ερ: Έχουμε τα παράπονα της Ουρολογικής κλινικής που ενώ έχει γιατρούς και μετά από καιρό, δεν έχει τις κλίνες που θα έπρεπε να έχει.

Απ: Η Ουρολογική θα μετακομίσει. Θα πάει στον 4ο όροφο και παίρνει πτέρυγα κανονική. Το θέμα είναι ότι σήμερα γίνονται εργασίες στη συγκεκριμένη πτέρυγα.

Ερ: Μήπως άργησε αυτή η μετακόμιση;

Απ: Δεν είναι θέμα μετακόμισης. Γίνονται εργασίες και δεν μπορούνε να πάνε. Έχει προγραμματιστεί το που θα πάνε, αλλά γίνονται εργασίες. Έπρεπε να φύγει πρώτα η Χειρουργική από εκεί για να γίνουν εργασίες.

Ερ: Πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με όλες αυτές τις αλλαγές;

Απ: Πιστεύω μέσα σε 15-20 μέρες θα έχουμε ομαλοποιηθεί. Όλα αυτά θέλουν δουλειά. Επειδή έχουν φθαρεί οι διάφορες υποδομές, θέλουν δουλειά. Και σήμερα εκεί που είναι η Ουρολογική έχει κλίνες. Σε λίγο θα πάνε στην κανονικής τους πτέρυγα. Στον 4ο όροφο αλλά από την απέναντι πλευρά. Όταν τελειώσουν τα συνεργεία.

Ερ: Ο λιθοτρίπτης ήρθε; Δουλεύει;

Απ: Ο λιθοτρίπτης ήρθε και τοποθετήθηκε. Είμαστε στη φάση που προσπαθούμε να δούμε πως θα λειτουργήσει. Με προσωπικό, το οποίο δεν είναι μόνο οι γιατροί. Ο λιθοτρίπτης χρειάζεται και παρασκευαστές, χρειάζεται κόσμο που θα έχει εκπαιδευτεί και θα ξέρει να το δουλέψει. Είμαστε σε φάση που θα ξεκινήσουμε σιγά-σιγά μόλις λύσουμε ορισμένα προβλήματα προσωπικού και εκεί. Πιστεύω ότι θα λυθούν τα προβλήματα. Ψάχνουμε να βρούμε, περιμένουμε να διοριστούν κάποιοι επικουρικοί. Προσωπικό το οποίο πρέπει να εκπαιδευτεί. Είναι κανονισμένο να λειτουργήσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργήσει.

Ερ: Είμαστε στη μετά covid εποχή, αυτό είναι οριστικό; Έχουμε ασθενείς με covid στο Νοσοκομείο;

Απ: Έχουμε ελάχιστα περιστατικά. Έχουμε φύγει από την εποχή covid. Δύσκολα βρίσκεις περιστατικά και αυτά είναι επιβαρυμένα κυρίως πνευμονολογικά πια.

Ερ: Βλέπουμε έναν στους 10 πολίτες που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους να συνεχίζουν να φορούν μάσκα. Τι λέτε για τη μάσκα; Ποια είναι η γνώμη σας;

Απ: Αυτό πια έχει καταντήσει προσωπικό θέμα του καθενός. Δεν το βρίσκω απαραίτητο σε εξωτερικό χώρο.

Διαβάστε επίσης