• 29 Απριλίου 2024,

Αλλαγή ηγεσίας στην ΧΧ Μεραρχία Τεθωρακισμένων και βράβευση της προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου

 Αλλαγή ηγεσίας στην ΧΧ Μεραρχία Τεθωρακισμένων και βράβευση της προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου

Η καθιερωμένη εκδήλωση για την αλλαγή διοικητή και υποδιοικητή στην ΧΧ Μεραρχία Τεθωρακισμένων που εδρεύει στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε το πρωί. Ήταν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα και τα τυπικά καθώς ο αποχωρών στρατηγός διοικητής Σπυρίδων Ρώσσης συνδέθηκε με την τοπική κοινωνία, ευρισκόμενος στην Καβάλα επί δύο χρόνια.

Στη θέση του τα καθήκοντα του διοικητή της ΧΧ Μεραρχίας Τεθωρακισμένων αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Αντώνης Χατζηγεωργίου. Ταυτοχρόνως αλλάζει ο υποδιοικητής ταξίαρχος και στη θέση του αποχωρούντα Ιωάννη Χατζησαββίδη που αποστρατεύεται αναλαμβάνει καθήκοντα ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, με καταγωγή από το Θεολόγο Θάσου. Πέραν του ότι αλλάζει ο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής της ΧΧ Μεραρχίας υπάρχει και η σύμπτωση, ο διοικητής και ο υποδιοικητής να έχουν το ίδιο επίθετο.

Μετά το τυπικό της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου, παρατέθηκε δεξίωση στη διάρκεια της οποίας τίμησαν τον αποχωρούντα διοικητή ο Θόδωρος Μαρκόπουλος και η Δήμητρα Τσανάκα. Εντύπωση προκάλεσε ο ζεστός τόνος με τον οποίον αναφέρθηκε ο Σπυρίδων Ρώσσης στην πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας Σίσσυ Ρακιτζή. Δήλωσε ότι η πρόεδρος συμπαραστάθηκε στο προσωπικό της Μεραρχίας κατά τη διαδικασία προμήθειας φαρμάκων των στρατιωτικών, στην περίοδο που σημειώνονταν γραφειοκρατικά προβλήματα.

Μπήκε μπροστά και έλυσε το πρόβλημα, παρατήρησε ο κ. Ρώσσης για τη κ. Ρακιτζή, που ήταν ξαφνιασμένη, ικανοποιημένη και χαρούμενη από την αναγνώριση της δουλειάς που πρόσφερε. Στην ίδια εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Δ. Εμμανουηλίδης από την Καβάλα, Δ. Κυριαζίδης από τη Δράμα, οι δήμαρχοι Δήμητρα Τσανάκα και Φίλιππος Αναστασιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής, πρώην διοικητές της Μεραρχίας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και υπηρεσιών.

Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο υποστράτηγος Σπυρίδων Ρώσσης μνημόνευσε το αξιόμαχο της Μεραρχίας, επαίνεσε το προσωπικό της, ενώ για τη διετή παραμονή του στην Καβάλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τη σύζυγό του.

Διαβάστε επίσης