• 19 Μαΐου 2024,

Αλλαγή σχεδίων για το ΤΕΙ ΑΜΘ

 Αλλαγή σχεδίων για το ΤΕΙ ΑΜΘ

Αλλάζουν τα σχέδια του ΤΕΙ ΑΜΘ αναφορικά με το κτήριο που θα διεκδικήσει που θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να προβάλει το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Το συμπέρασμα προκύπτει από γενικότερες πληροφορίες της Τρίτης αλλά και από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ χθες το πρωί ο αντιπρύτανης Νάσος Μητρόπουλος.

Φαίνεται ότι το ΤΕΙ αποσύρει το ενδιαφέρον του για το γυάλινο κτήριο του παλιού νοσοκομείου κι επικεντρώνεται στο κτήριο του παλιού δικαστηρίου. Εκπρόσωποι του ΤΕΙ επισκέφθηκαν το κτήριο αλλά διαπίστωσαν ότι απαιτούνται χρήματα για επισκευές, καθώς εσωτερικά παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Νάσος Μητρόπουλος εξήγησε τον λόγο κινητοποίησης του ΤΕΙ ΑΜΘ που σχετίζεται με το Διεθνές Πανεπιστήμιο που θα «αφιχθεί» στην Καβάλα το αργότερο τον προσεχή Σεπτέμβρη. Ειδικότερα, ο Νάσος Μητρόπουλος τόνισε: «Μετά από παρότρυνση πολιτών της Καβάλας θέλουμε να έχουμε ένα –δύο σημεία αναφοράς στο κέντρο της πόλης. Είναι κάτι που το θέτουν ως αίτημα οι πολίτες. Εμείς επισκεφθήκαμε το κτήριο του παλιού δικαστηρίου και θα ζητήσουμε χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων προκειμένου να το διορθώσουμε. Θέλουμε τουλάχιστον ένα σημείο αναφοράς του Διεθνούς Πανεπιστημίου γρήγορα και άμεσα. Ένα σημείο όπου θα τοποθετηθεί πινακίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου που θα δηλώνει στους Καβαλιώτες τη λειτουργία του».

Σχετικά με την πρόταση της Σαπφώς Αγγελούδη, ο Νάσος Μητρόπουλος διευκρίνισε ότι αυτή αναφέρεται σε κτήρια που θα πρέπει να αγοραστούν. Ενώ για το κτήριο του ΕΛΚΕΠΑ σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να απελευθερωθεί, καθώς εκεί λειτουργεί υπηρεσία της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Για τους κ.κ. Μπαντέκα και Μητρόπουλο τη εξασφάλιση κτηρίου στο κέντρο της πόλης παραμένει ζήτημα μεγάλης προτεραιότητας άρα δεν αποκλείεται να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις πολύ σύντομα.

Διαβάστε επίσης