Αλλάζει γραμματέα η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

 Αλλάζει γραμματέα η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Νωρίς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ολοκληρώθηκε η εσωκομματική ψηφοφορία στο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με την οποία συγκροτήθηκε η νέα νομαρχιακή επιτροπή. Αποτελείται από 21 άτομα.

Η πρώτη συνεδρίαση της θα γίνει το προσεχές διάστημα με κυριότερη απόφαση του νέου κομματικού οργάνου αυτήν για τον γραμματέα (συντονιστή) της νομαρχιακής. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Θόδωρος Μπόνος ναι μεν μετέχει στη νέα νομαρχιακή επιτροπή (προερχόμενος από την οργάνωση Παγγαίου) αλλά δεν είναι επιθυμία του να παραμείνει στη θέση του γραμματέα.

Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καβάλας αλλάζει γραμματέα στη νομαρχιακή επιτροπή του. Ακούγονται ήδη κάποια ονόματα αλλά χρόνος υπάρχει για να οριστικοποιηθεί ποιοι ενδιαφέρονται. Ποιοι θα είναι όντως υποψήφιοι.

Από τις εσωκομματικές διαδικασίες και ειδικότερα τις ψηφοφορίες Πέμπτη και Παρασκευή στην πόλη της Καβάλας φάνηκε ακόμη περισσότερο ότι υπάρχουν δύο «στρατόπεδα» εντός της οργάνωσης. Στη μία ομάδα εμφανίζεται ως επικεφαλής και βασικός εκφραστής της ο πρώην βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης.

Στη δεύτερη η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου μαζί με τον Κώστα Μορφίδη,  τον Θόδωρο Μπόνο και άλλους. Κατά τις φήμες και πληροφορίες η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίζεται να εξασφάλισε πλειοψηφία μελών στη νέα νομαρχιακή επιτροπή.

Κατά κάποιο τρόπο επικράτησε σε σχέση με την άλλη ομάδα μελών και στελεχών. Στη ψηφοφορία της Παρασκευής μέλη της νομαρχιακής επιτροπής εξελέγησαν οι Χωματά, Τσουμπάκης, Λημναίου, Τσιμπίδης και Χατζηκωνσταντίνου.

Την προηγούμενη μέρα είχαν εκλεγεί οι Μορφίδης, Σωτηριάδης, Παναγιωτίδου, Βασιλειάδου και Μοδούρας. Στο νέο κομματικό όργανο μετέχουν επίσης Αλεξιάδου- Παπαδόπουλος (ΔΕ Φιλίππων), Λυμπεράκης- Μπόνος- Μιχαλάκης (Δ. Παγγαίου). Αναγνώστου- Σμυρλόγλου και Α. Μιρλή από το Δήμο Νέστου κι από τη Θάσο Φελούκης, Αγγελή, Οικονόμου, Βαμβακά.

Είχαν προηγηθεί διαδικασίες με συναίνεση και χωρίς ψηφοφορία στις οργανώσεις του Ν. Καβάλας. Εκεί υπήρξε αρκετά μεγάλη συμμετοχή, γεγονός που ικανοποιεί τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, και όχι ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία έγινε στις δύο οργανώσεις της πόλης ακριβώς επειδή οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Σημειώνουμε ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν κι άλλες διαδικασίες που θα γίνουν το προσεχές διάστημα μιας και στο πρόγραμμα υπάρχει το συνέδριο. Για το οποίο επιδιώκεται να πραγματοποιηθεί δια ζώσης και μετά το τέλος ή την υποχώρηση της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης