• 17 Μαΐου 2024,

Αλμωπός Αριδαίας – ΑΟΚ 1-1: Ισόπαλος παρά τις πολλές ελλείψεις, παραμένει σε δεινή βαθμολογική θέση (φωτογραφίες)

 Αλμωπός Αριδαίας – ΑΟΚ 1-1: Ισόπαλος παρά τις πολλές ελλείψεις, παραμένει σε δεινή βαθμολογική θέση (φωτογραφίες)

Για την 24η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Super League 2 ο ΑΟΚ φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας από τον τοπικό Αλμωπό, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1.

Ο ελλιπής ΑΟΚ αγωνίστηκε απέναντι στον Αλμωπό χωρίς 9 παίκτες και παρά τη μαχητικότητα που έδειξε (κυρίως στο β’ μισό) εξακολουθεί να βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση. Σε συνδυασμό με τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού Βόλου απέναντι στη Ξάνθη χάνει κι’ άλλο έδαφος απέναντι στους άμεσους ανταγωνιστές του στην ουρά.

Ο Αλεξάντερ Νούρι παρέταξε τους αργοναύτες με πολλές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, δεδομένων των πολλών απουσιών. Ο Νεντέλκοβιτς πήρε φανέλα βασικού (επιστρέφοντας στη δράση μετά το 2-2 με τον Πανσερραϊκό στις 23/1) και μαζί με τον Αρμάλας ξεκίνησαν στα μετόπισθεν. Αριστερό μπακ ο Καραγιάννης και δύο αμυντικά χαφ στο χώρο του κέντρου, οι Θωμαΐδης και Ρέτσος. Γροσδάνης και Μπελεβώνης στις δύο πτέρυγες. Χωρίς εκπλήξεις στην επίθεση με Σταμένκοβιτς και παρτενέρ του τον Καϊούμπι.

Ένα σχήμα ανάγκης για το Γερμανό τεχνικό. Υπενθυμίζουμε πως ο ΑΟΚ ταξίδεψε στην Αριδαία χωρίς τους Έμπερτ, Οκάν, Στίκα. Εκτός λόγω ίωσης και οι Σπάσιτς, Κοέν, Σαμπανίδης, Πανουργιάς, Αμμούρ, Μουσίγια. Από πλευράς Αλμωπού, φανέλα βασικού πήραν τρεις από τους τέσσερις πρώην παίκτες του ΑΟΚ: Κέρθι, Κολλαράς και Σέχου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και πήραν προβάδισμα με το γκολ του Σουλιώτη από το 7ο λεπτό. Ο ΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του, δεχόμενος πίεση από τον Αλμωπό. Οι αργοναύτες προσπάθησαν να ισορροπήσουν και βρήκαν μέτρα στο γήπεδο μετά το 30′ απειλώντας σε δύο περιπτώσεις την εστία του Dokic.

Στην επανάληψη, ο Νούρι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μπάουμαν και Αλίμι. Ο ΑΟΚ ήταν δεδομένο πως θα αναγκαζόταν να παίξει περισσότερο επιθετικά ψάχνοντας γκολ για να ισοφαρίσει. Με το πρώτο του τέρμα για φέτος ο Καϊούμπι έφερε στα ίσα την αναμέτρηση στο 71′. Σκορ το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.

Η συνέχεια παραμένει εξαιρετικά δύσκολη για το Καβαλιώτικο συγκρότημα που αγνοεί τους τρεις βαθμούς τις νίκης από τις 13/2 (3-0 με Απόλλων Πόντου). Πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν σε μεγάλο βαθμό και αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα κόντρα στη Νίκη Βόλου το μόνο αποτέλεσμα που θα μπορεί να δίνει συνέχεια στη μάχη για την παραμονή θα είναι η νίκη και μόνο αυτή…

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Dokic, Ρουσσάκης, Σέχου, Σουλιώτης, Παρασκευάς, Κολλαράς, Τριανταφυλλάκης, Κέρθι, Πέττας, Ρόβας, Γιουκούδης

ΑΟΚ (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Nedeljkovic, Armalas, Καραγιάννης (46′ Μπάουμαν), Θωμαϊδης, Ρέτσος, Γροσδάνης (46′ Αλίμι), Μπελεβώνης, Caiuby, Stamenkovic.

 

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός Β’ – Ηρακλής 0-0

Ολυμπιακός Βόλου – Ξάνθη 1-0

Απόλλων Λάρισας – Βέροια

ΑΕΛ – Απόλλων Πόντου

Τρίκαλα – Αναγέννηση Καρδίτσας

Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός

Αλμωπός Αριδαίας – Καβάλα

ΠΑΟΚ Β’ – Πιερικός Αναβλήθηκε

 

Η βαθμολογία

  1. Βέροια 52
  2. ΑΕΛ 47
  3. Αναγέννηση Καρδίτσας 43
  4. Ξάνθη 36
  5. Νίκη Βόλου 35
  6. Ηρακλής 33
  7. Αλμωπός Αριδαίας 31
  8. Ολυμπιακός Β’ 29
  9. ΠΑΟΚ Β’ 29
  10. Θεσπρωτός 24
  11. Απόλλων Λάρισας 22
  12. Απόλλων Πόντου 21
  13. Πανσερραϊκός 20
  14. Τρίκαλα 20
  15. Πιερικός 19
  16. Ολυμπιακός Βόλου 19
  17. Καβάλα 16

Διαβάστε επίσης