ΑμΕΑ στα δύσκολα δεδομένα της πόλης

 ΑμΕΑ στα δύσκολα δεδομένα της πόλης

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας συνεχίστηκε σήμερα στο κέντρο της πόλης με μια δράση την οποία υλοποίησαν τα μέλη του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ. Η δράση ήταν αφιερωμένη στην κίνηση στο κέντρο της πόλης ατόμων με κινητικά προβλήματα, όσων μετακινούνται με αναπηρικά αμαξίδια.

Επιχειρήθηκε η εξυπηρέτηση αυτών των ατόμων σε δομές υγείας συμπεριλαμβανομένου και του νοσοκομείου. Το γκρουπ των πολιτών ξεκίνησε από το διοικητήριο και ειδικότερα από τα γραφεία του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ. Μπροστά βρισκόταν άτομα με κινητικά προβλήματα πάνω στα αναπηρικά τους αμαξίδια. Από το πεζοδρόμιο και την όδευση τυφλών το γκρουπ έφτασε στο πρώην ΙΚΑ, εξυπηρετήθηκε βάσει σεναρίου στο φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ, ανέδειξε τα προβλήματα προσβασιμότητας στο κέντρο της πόλης αλλά κι εκτός του κτηρίου του ΙΚΑ. Στη συνέχεια το γκρουπ μετακινήθηκε σε στάση λεωφορείου στο δημοτικό κήπο και με ειδικό λεωφορείο επέλεξε να βρεθεί στο νοσοκομείο Καβάλας. Εκεί έλεγξε την προσβασιμότητα στο εσωτερικό του κτηρίου, τους θαλάμους, τις τουαλέτες ΑμΕΑ κλπ.

Τόσο στο πρώην ΙΚΑ όσο και στο νοσοκομείο έγιναν συναντήσεις και συζητήσεις με τους υπευθύνους. Ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ Σμάραγδος Κρεμύδας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες οι συνθήκες στην πόλη προσφάτως έχουν βελτιωθεί. Γίνονται βήματα, τόνισε χαρακτηριστικά, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπολείπεται αρκετή ακόμη δουλειά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο.

Διαβάστε επίσης