Άμεση εκτέλεση του έργου αμφιδρόμησης μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο

 Άμεση εκτέλεση του έργου αμφιδρόμησης μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο

Η χθεσινή συνέντευξη με το Δήμαρχο Θεόδωρο Μουριάδη είχε ως αφορμή της την  πρόσφατη συνάντηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με εκπροσώπους της Εγνατίας οδού Α.Ε. Αν και η συζήτηση με το Δήμαρχο ασχολήθηκε με τις εκκρεμότητες της Εγνατίας Οδού στην Καβάλα, προέκυψε είδηση για τις προθέσεις της διοίκησης του δήμου στο έργο για την αμφίδρομηση του δρόμου που απέμεινε μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Ενώ το χρονοδιάγραμμα περιγράφονταν (και είναι) ως ιδιαίτερα μεγάλο χρονικά, χθες ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι οι τεχνικές εργασίες θα γίνονται παράλληλα με τις διαδικασίες στην Αθήνα- στο υπουργείο- στην Αποκεντρωμένη- στο νομικό συμβούλιο του κράτους και στο ΣΤΕ.

Ο κ. Μουριάδης είπε ότι θα κάνει το απαραίτητο έργο στο πλαίσιο μελέτης που έχει ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό.  Πρόκειται για την πρόταση που προβλήθηκε και προετοιμάστηκε την εποχή της αντιδημαρχίας Ευαγγελίας Δρακονάκη (Άνοιξη του 2019). Επέμενε ο κ. Μουριάδης ότι αυτά που πρέπει να γίνουν γραφειοκρατικά θα γίνουν και παράλληλα το έργο θα εκτελείται.

Θυμίζουμε ότι το έργο προβλέπει να κατεδαφιστεί και να κατασκευαστεί ξανά το τοιχίο της αυλής του νοσοκομείου ώστε να μεγαλώσει κατά τέσσερα μέτρα περίπου το πλάτος του υφιστάμενου δρόμου. Η Ευαγγελία Δρακονάκη που πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του δημάρχου, συμφώνησε με αυτές. «Είναι κάτι που και εγώ ισχυρίζομαι» είπε.

Εννοεί ότι μπορεί η διαδικασία να προωθείται στην Αθήνα -στην Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη ενώ το έργο θα προετοιμαστεί και θα υλοποιηθεί. Σύμφωνα με την Ευαγγελία Δρακονάκη, υπάρχει σχετική πρόταση στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2020. Κυρίως υπάρχει μία μεγάλη αναγκαιότητα το έργο να προχωρήσει γρήγορα για να λυθούν κυκλοφοριακά προβλήματα στην ανατολική πλευρά της πόλης. Πάνω από όλα πρέπει να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, είπε η Ευαγγελία Δρακονάκη που στο συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζει ταύτιση απόψεων με αυτές της διοίκησης του Δήμου.

Σχετικά με την συνάντηση την περασμένη Παρασκευή στην Εγνατία Οδό ΑΕ ο Θόδωρος Μουριάδης επανέλαβε όλα όσα ήδη έγιναν γνωστά από προηγούμενες δηλώσεις. Τόσο του ιδίου όσο και άλλων τοπικών παραγόντων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση. Φαίνεται ωστόσο ότι χρειάζεται χρόνος για να προετοιμαστεί και να δημοπρατηθεί το υπόλοιπο τμήμα της Περιμετρικής. Χρειάζεται χρόνος για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο εκεί όπου κατέρρευσε γέφυρα.

Αν όλα όσα είπε ο δήμαρχος είναι αλήθεια και επιβεβαιωθούν στην πράξη, τότε η μελέτη για αυτά που θα γίνουν στην πεσμένη γέφυρα θα είναι έτοιμη σε έναν χρόνο από σήμερα! Σχετικά με την Καλαμίτσα που ο Δήμος την διεκδικεί από την ΕΤΑΔ,  ο κ. Μουριάδης είπε ότι υπάρχει στάση αναμονής μέχρι να οριστεί ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας του δημοσίου. Όσο για την προγραμματική σύμβαση που αφορά τα κτίρια του παλιού νοσοκομείου άφησε να εννοηθεί ότι αργά μεν αλλά σταθερά η διαδικασία ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και το υπουργείο εξελίσσεται. Με τελικό στόχο την υπογραφή της γνωστής προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στα δύο μέρη.

Διαβάστε επίσης