Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας ενισχύει την συνεργασία του με Επαγγελματική Σχολή της Βαυαρίας.

 Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας ενισχύει την συνεργασία του με Επαγγελματική Σχολή της Βαυαρίας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας υποδέχτηκε δεκαπέντε μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους από την Επαγγελματική Σχολή «Staatliche Berufsschule Weilheim in Oberbayern» (BS WM) από το Weilheim της Βαυαρίας.

Οι Γερμανοί μαθητές έμειναν δύο εβδομάδες στην πόλη της Καβάλας στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ με θέμα: «Επαγγελματική Εμπειρία Αρχιτεχνιτών & διεθνοποίηση της σχολικής μονάδας BS WM».

Κατά την παραμονή τους οι μαθητές του BS WM παρακολούθησαν εργαστηριακά μαθήματα συνδιδασκαλίας με μαθητές από τα Επαγγελματικά Λύκεια της Καβάλας πάνω στα συστήματα Θέρμανσης, Αερισμού και Κλιματισμού. Πέρα από τα στενά εκπαιδευτικά πλαίσια του προγράμματος, οι Γερμανοί μαθητές επισκέφτηκαν μέρη πολιτιστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας, μαγειρέψαν στο εργαστήριο μαγειρικής γλυκίσματα, τύπωσαν στο εργαστήριο γραφικών τεχνών, με την μέθοδο της μεταξοτυπίας, αναμνηστικές μπλούζες και απόσταξαν τσίπουρο με παραδοσιακό τρόπο στο εργαστήριο της οινολογίας.
Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας ετοιμάζεται, την επόμενη σχολική χρονιά, να υποδεχθεί ξανά νέα ομάδα μαθητών από τη σχολή της Βαυαρίας και σχεδιάζει να πραγματοποιησεί αντίστοιχη επίσκεψη Ελλήνων μαθητών στο BS WM.

 

Διαβάστε επίσης