• 24 Απριλίου 2024,

Άμεση συλλογική δράση για την μέτρηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα (Φώτο)

 Άμεση συλλογική δράση για την μέτρηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα (Φώτο)

Παρά το ότι η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Νέας Καρβάλης αποδεικνύεται μαραθώνια, από τα πρώτα της λεπτά φάνηκε τι θα γίνει (δρομολογείται) επί της ουσίας. Ο Δήμος Καβάλας μαζί με τη Δημωφέλεια άρχισαν ήδη τη διαδικασία για την αγορά σταθμού ελέγχου του περιβάλλοντος, η προμήθεια του οποίου θα γίνει μέσω διαγωνισμού. Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε θα καλυφθεί με ενοικίαση σταθμού που κατά τα φαινόμενα θα λειτουργεί στη Νέα Καρβάλη. Θα μετρά 24ώρες το 24ωρο τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Όπως τονίστηκε στη συνέλευση αυτή η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί αφού παρθούν αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο (συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα), σε συνεργασία με το Δ.Π.Θ. αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα. Η κ. Ιωσηφίδου υπονόησε ότι η δαπάνη θα εγκριθεί από τον Επίτροπο καθώς όπως καταλάβαμε έχει προηγηθεί συνεννόηση.

Δήμητρα Τσανάκα και Αναστασία Ιωσηφίδου «άνοιξαν» το θέμα των πιθανών πηγών ρύπανσης, βάζοντας στο κάδρο και τα Πετρέλαια. Η κ. Ιωσηφίδου έθιξε το ζήτημα της γύψου του εργοστασίου. Στην έναρξη της διαδικασίας που έγινε παρουσία πλήθος κόσμου, παραγόντων και εκπροσώπων φορέων (πολλών και από την πόλη της Καβάλας) υπήρξαν στιγμές έντασης. Ήταν η ώρα που μίλησε ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος αποδοκιμάστηκε αρκετές φορές από μερίδα του ακροατηρίου. Ο κ. Μαρκόπουλος ενώ παρέθεσε πραγματικά στοιχεία για τα αποτελέσματα των έως τώρα μετρήσεων (όλες κάτω από το όριο), έδωσε την εντύπωση ότι υιοθετεί τις μετρήσεις και το ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή. Κάπως έτσι παρεξηγήθηκε κι αποδοκιμάστηκε.

Κάτοικοι της Νέας Καρβάλης άρχισαν ήδη να συγκεντρώνουν υπογραφές σε ένα κείμενο που θα απευθύνουν σε υπηρεσίες και φορείς εκτός Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης