Αν η θάλασσα σας πέφτει μακριά … Διακοπές στην μπανιέρα !

 Αν η θάλασσα σας πέφτει μακριά … Διακοπές στην μπανιέρα !

Νομίζω ,αισθάνομαι , έχω την εντύπωση ότι από αυτή την εβδομάδα τα ψέμματα τελειώνουν και ζούμε το καλοκαίρι χωρίς αυτές τις ξενέρωτες μεν αλλά δροσερές  δε παρενθέσεις με τα μπουρίνια και το αεράκι να μας παίρνει τα μαλλιά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός προβλέπεται σταθερά καλοκαιρινός το επόμενο διάστημα με υψηλές μάλιστα θερμοκρασίες που θα οδηγήσουν αρκετούς, ακόμα και με κλειστά μάτια, στην παραλία.

Τώρα όσο αφορά τις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο υπάρχει και η λύση της μπανιέρας που είναι η καλύτερη δεδομένων των συνθηκών.

Όταν δεν υπάρχει χρόνος και ίσως πολλές φορές και διάθεση για παραλία η γεμάτη μπανιέρα του σπιτιού μας είναι η καλύτερη επιλογή και μπορεί να κάνει και δουλειά.

Κάποιες άλλες εποχές πιο δύσκολες και όχι τόσο μακρινές θυμηθείτε ότι η μπανιέρα του σπιτιού μας αποτελούσε και τον μοναδικό καλοκαιρινό μας προορισμό αφού οι διακοπές έτσι όπως τις ξέραμε προ κρίσης ήταν όνειρο απατηλό αν όχι τρελό.

 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην διάρκεια της διαμονής του σε ξενοδοχείο πολυτελείας στην πανέμορφη Μεσσηνία πλήρωνε 8.000 ευρώ για κάθε βραδιά ενώ στο τέλος άφησε μπουρμπουάρ 25.000 ευρώ να μοιραστούνε οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου που κάνανε την παραμονή του εκεί ακόμα πιο άνετη.

Τα ίδια είχε αφήσει και πέρσι αν δεν κάνω λάθος και καταλαβαίνετε οτι δύο – τρία χρόνια ακόμα να συνεχίσει να κάνει διακοπές στο ίδιο ξενοδοχείο με τις ίδιες συνήθειες οι υπάλληλοι με τα φιλοδωρήματα του Κριστιάνο θα κάνουν πλήρη ανακαίνιση τα σπιτια τους.

Άκου 25.000 ευρώ μπουρμπουάρ …

 

Ανεβαίνει ακόμα περισσότερο ο πήχης όσο αφορά το φετινό φεστιβάλ “Πλάι στο κύμα” 2019 με Στέλιο Ρόκκο – Πέγκυ Ζήνα – Μέλισσες.

Η συμμετοχή της ΠΑΟΛΑ είναι ερωτηματικό αφού δεν έχει ακόμα οριστοκοποιηθεί.

Πάντως ακόμα και χωρίς την συμμετοχή της ΠΑΟΛΑ η επιτυχία του Φεστιβάλ είναι δεδομένη.

 

Αγώνα δίνει η Θάσος να κρατηθεί στα περσινά νούμερα όσο αφορά τον τουρισμό αφού η σαιζόν δεν ξεκίνησε και τόσο καλά.

Για όλους αυτούς που είχανε συνηθίσει κάθε χρόνο και καλύτερα τα πράγματα θα είναι φέτος λίγο διαφορετικά αφού δεν θα είναι έτσι όπως τα περιμένουν και έτσι όπως είχανε μάθει τα τελευταία καλοκαίρια.

Αυτή η μικρή πτώση τουλάχιστον στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής σαιζόν έρχεται να θυμίσει σε όλους ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι ένας αγώνας διαρκείας με υψηλότερους στόχους κάθε χρόνο.

 

Δεύτερη ήττα για τον Ταγίπ Ερντογάν μέσα σε διάστημα μερικών μόνο εβδομάδων αφού έχασε για δεύτερη φορά την Μητροπολιτκή Κωνσταντινούπολη.

Μια ήττα με πολλά μηνύματα αφού για αρκετούς από αυτή την ήττα ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε ενός ηγέτη που έχει συνδεθεί με την πορεία της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια.

Ο Κεμαλιστής Εκρέμ Ιμάμογλου κέρδισε με ποσοστό 53% τον εκλεκτό του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν Μπιναλί Γιλντιρίμ που τα έδωσε όλα μήπως και μπορέσει και καλύψει την διαφορά της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης που βγήκε άκυρη αλλά δεν τα κατάφερε.

Νομίζω μάλιστα ότι , αντίθετα η διαφορά αντί να μικρύνει και να καλυφθεί μεγάλωσε ακόμα περισσότερο.

Πάντως ο νέος Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κάλεσε σε συνεργασία τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προς το παρόν κάνει μασάζ για να ξεπεράσει το σοκ της δεύτερης ήττας.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε αντοχές για την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε αφού προς το τέλος της  έρχονται υψηλές θερμοκρασίες που θα είναι κοντά σε αυτό που ονομάζουμε καύσωνα.

Η ΕΜΥ μας μιλάει για κάτι 35άρια και 36άρια αλλά ευτυχώς με χαμηλά ποσοστά υγρασίας και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Θα τα ξαναπούμε και πάλι  αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης