Δεν υπήρξε απαρτία, δεν συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο

 Δεν υπήρξε απαρτία, δεν συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο

Δεν συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αφού δεν υπήρξε η απαραίτητη απαρτία. Μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της δόθηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Γραμμένο σύνθημα μη πραγματοποίησης της. Οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ήταν 18 ενώ χρειάζονταν 21. Οι περισσότεροι των 18 ήταν της πλειοψηφίας. Από την αντιπολίτευση παραβρέθηκαν στην αίθουσα οι Άρης Βέρρος, Νίκος Μουρτασάγας, Χρήστος Ποτόλιας, Χρήστος Τσοχαταρίδης. Η συνεδρίαση που δεν έγινε χθες θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα. Θα προηγηθεί τακτικής συνεδρίασης.

Χθες επρόκειτο να αποφασιστεί η λειτουργία εκλογικών περιπτέρων 6 κομμάτων ως τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ανάμεσα στα κόμματα που έδειξαν ενδιαφέρον και ζητούν χώρο για περίπτερο δεν είναι η Χρυσή Αυγή, οι εκπρόσωποι της οποίας φέρονται απογοητευμένοι από την εκλογική επίδοση των ευρωεκλογών. Στην εισήγηση του θέματος (θα εγκριθεί την επόμενη Δευτέρα) αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το εκλογικό του περίπτερο στην πλατεία Καπνεργάτη, η ΝΔ στην πλατεία Κονσουλίδη. Στην κεντρική πλατεία θα είναι επίσης οι υποστηρικτές του Σώρρα, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ 25.

Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας φώναζαν στην αίθουσα για την απουσία του κ. Μουριάδη. «Που είναι ο νέος δήμαρχος;» μιλούσαν σκόπιμα και δυνατά. «Απουσιάζει, είναι στην Αθήνα» τους απάντησε εξίσου δυνατά ο κ. Χρήστος Τσοχαταρίδης. Στη συνεδρίαση ήταν παρούσα και η Δήμαρχος, η οποία ξαφνιάστηκε (όπως και άλλοι) από τη μη εξασφάλιση απαρτίας. Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – είπε ο Γιώργος Γραμμένος- θα συζητηθεί και το αίτημα Χρήστου Ποτόλια για πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης με μοναδικό θέμα την κατάσταση στην ακτή της Καλαμίτσας.

Διαβάστε επίσης