μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ανακοίνωση ενημέρωση των οδηγών, έκλεισε για αρκετή ώρα χθες το μεσημέρι η οδός Φιλίππου. Η διακοπή κυκλοφορίας που αναστάτωσε τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης, οφείλονταν σε τι άλλο; Στο έργο κατασκευής δικτύου οπτικών ινών.

 


 

Και η συνέντευξη τύπου που χθες το μεσημέρι παραχώρησε ο Γιώργος Καλαντζής μας έστειλε το ίδιο, το γνωστό και αξιοπρόσεκτο μήνυμα. Με τους φίλους μας,  τους ντόπιους Νεοδημοκράτες δεν θα πλήξουμε. Η ΝΔ Καβάλας προέρχεται από δύο «σήριαλ», από δύο δοκιμασίες που άφησαν τα σημάδια της. Ορατά και σήμερα. Η διάσπαση για τις Περιφερειακές εκλογές, ο διαγκωνισμός και ο «βρώμικος» πόλεμος για μια θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μοιάζει να έδωσε την σκυτάλη στον Γιώργο Καλαντζή. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής δεν άλλαξε κλίμα, άλλαξε τα πρόσωπα στα οποία αναφέρθηκε. Σχετικά ελάχιστα ασχολήθηκε με τον Μακάριο Λαζαρίδη, επικεντρώθηκε σε άλλον. Ο οποίος όπως είπε πίκρανε τον Γιώργο. Σκόπιμα δεν ανέφερε το όνομα του «άλλου» αλλά στην Καβάλα εύκολα μπορείς να αναφερθείς σε κάποιον- μπορείς να τον περιγράψεις- και να μην πεις το όνομα του. Όλοι καταλαβαίνουν.

 

Καταλάβαμε ποιον εννοούσε ο κ. Καλαντζής, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ότι τα πράγματα έγιναν όπως αναλυτικά τα περιέγραψε. Μνημόνευσε λοιπόν (αν και δεν είπε το όνομα του) τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα. Ας μη ξεχνάμε ότι ο κ. Δέμπας ήταν έτοιμος για το ψηφοδέλτιο. Ο κ. Καλαντζής συνεχίζει να πιστεύει ότι προορίζονταν (ο κ. Δέμπας) για αντικαταστάτης του!

 

Είπε λοιπόν ότι δύο φορές τον στήριξε. Τι εννοούσε; Σύμφωνα με την πρόσφατη τοπική ιστορία εννοούσε την απόφαση της τότε Κυβέρνησης με την οποία ο κ. Δέμπας ανέλαβε θέση στη διοίκηση του Νοσοκομείου. Εννοούσε επίσης τη στήριξη που παρείχε στην υποψηφιότητα Δέμπα τον καιρό των προηγούμενων εκλογών στο Επιμελητήριο. Με λίγα λόγια ο κ. Καλαντζής δεν περίμενε ότι για να μπει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα έπρεπε να ξεπεράσει το συγκεκριμένο εμπόδιο.

 

Κι επειδή η Καβάλα είναι πάντα μικρή, στην πιάτσα αναφέρονται διάφορα γεγονότα ανάμεσα στους δύο άνδρες. Σε μικροεπεισόδια και εντάσεις τυχαίων συναντήσεων τους, ακόμη και σε ανταλλαγή sms με περιεχόμενο που δεν παραπέμπει σε φίλους αλλά σε εχθρούς. Ας το έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας. Η σχέση Καλαντζή- Δέμπα ταράχτηκε, σήμερα δεν υπάρχει. Κάτι θα ήξερε άλλος υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ που σε πρόσφατο δελτίο τύπου του είχε φωτογραφία του αγκαλιά με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Ίσως κι αυτή η φωτογραφία να έπαιξε το ρόλο της σε όσα υποστήριξε χθες ο κ. Καλαντζής.

 

Ο πιο χαρούμενος της ίδιας συνέντευξης τύπου «παίζει» να ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Επισήμως τήρησε τους κανόνες. Όπως ήταν στις συνεντεύξεις τύπου Βάσως Παπουτσή Μήττα και Νίκου Παναγιωτόπουλου έτσι έκανε και με τον Γιώργο Καλαντζή. Μόνο που με τον Γιώργο όλα είναι αλλιώς. Είναι μια προτίμηση που δεν κρύβεται. Ελπίζουμε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις αν και το γενικότερο κλίμα μοιάζει να τις ευνοεί.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες εσωστρέφειας και συνεχών εκπλήξεων η ΝΟΔΕ Καβάλας πρέπει να συντονίσει(!)  την προεκλογική προσπάθεια του κόμματος στην Καβάλα. Για εκδήλωση με εξ Αθηνών ομιλητή το βλέπουμε δύσκολο. Θα καταφέρει η ΝΟΔΕ να κάνει συνέντευξη τύπου με παρόντες και τους 6 βουλευτές; Αν ήταν άλλη ΝΟΔΕ δε θα το συζητούσαμε. Υπό τις παρούσες συνθήκες κι αυτό (το αυτονόητο) μοιάζει πολύ δύσκολο.

 

Εξ αιτίας της τοπικής γιορτής του Αποστόλου Παύλου άλλαξε η μέρα της επίσκεψης και της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ,  η Παρασκευή έγινε Πέμπτη (μεθαύριο) εξ αιτίας της λιτανείας της εικόνας του Αποστόλου Παύλου την Παρασκευή το βράδυ. Οι διοργανωτές επέλεξαν την μεγάλη πλατεία Ελευθερίας, σίγουροι ότι η συγκέντρωση θα έχει κόσμο.

 

Το βράδυ του Σαββάτου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διέκοψε την προεκλογική του εκστρατεία για να παίξει πόλο. Τίμησε με αυτόν τον τρόπο την εκδήλωση του ΝΟΚ, στον οποίο νεότερος ήταν αθλητής και μέλος της ομάδας πόλο. Στην πισίνα εκτονώθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς Καβάλας επρόκειτο να δικαστεί μία ακόμη υπόθεση απάτης με θύμα συμπολίτη. Ο οποίος πείσθηκε από τον κατηγορούμενο (κάτοικο Αττικής), πλήρωσε 3.000 ευρώ για αγορά τροχόσπιτου αλλά το τροχόσπιτο δεν ήρθε ποτέ στην Καβάλα.

 

Κλειστό είναι αυτές τις ημέρες το κυλικείο στο πρακτορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ο ενοικιαστής αποχώρησε και το ΚΤΕΛ αναζητά νέο. Όσοι ενδιαφέρονται δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στο πρακτορείο, να πληροφορηθούν περισσότερες λεπτομέρειες της διαδικασίας.

 

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τύπου δεν είναι προεκλογική. Αφορά πολιτιστική εκδήλωση που θα γίνει στις 26 Ιουνίου στο λιμανάκι των Σφαγείων. Την οργανώνουν (όπως και τη συνέντευξη τύπου) οι εκπρόσωποι του συλλόγου Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων. Είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που θα γίνει εκδήλωση στο λιμανάκι. Μια ακόμη αδικημένη γραφική περιοχή της Καβάλας.

 

Σύντομα ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας θα ανακοινώσει τις εκδηλώσεις του. Αυτές αφορούν τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την κατασκευή και τη λειτουργία του κεντρικού λιμανιού. Θα είναι εκδηλώσεις που θα παραπέμπουν στην ιστορία της Καβάλας, η οποία είναι δεμένη με το λιμάνι της.

 

Για την εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου ο νέος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πεφάνης έγραψε με νόημα: «Η Καλοκαιρινή Συναυλία του ΔΩΚ γινόταν πάντα στην παραλία και ήταν ένα από τα σημαντικά μουσικά γεγονότα της πόλης μας. Φέτος, αφού δεν διοργανώθηκε καν η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, η καλοκαιρινή «κρύβεται» στην αίθουσα Παπαϊωάννου ! Αν αυτό δεν είναι απαξίωση του Δημοτικού Ωδείου και της προσφοράς των καθηγητών του, είναι τουλάχιστον προσβολή για όλη την Καβάλα».

 

Η είδηση για το δημοτικό ωδείο αφορά το τέλος της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιούλη Παπαδόπουλου. Αυτό θα γίνει εντός των ημερών. Προκλήθηκε με το γνωστό τρόπο, με τον μόνιμο καθηγητή που απέκτησε το ωδείο. Ο καθηγητής αυτός – όπως προβλέπεται- αναλαμβάνει νέος διευθυντής του. Ο Γιούλης Παπαδόπουλος εργάστηκε καιρό κι η δουλειά του είχε αποτέλεσμα. Υπήρξε ουσία. Έκανε φυσικά τα λάθη του, αλλά αυτό δεν ήταν φυσικό να συμβεί;

 

Ο κ. Παπαδόπουλος θα επανέλθει τον Σεπτέμβρη, υπό την έννοια ότι από τον Σεπτέμβρη θα ξαναγίνει επίκαιρη η προσπάθεια του (μαζί με άλλους και πολλούς καθηγητές) να μονιμοποιηθούν στο δημοτικό ωδείο μέσω προσφυγής στο δικαστήριο. Το θέμα αυτό εκτός από τη δικαιοσύνη, θα το χειριστεί η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης