• 19 Απριλίου 2024,

Αναχωρούν γεμάτα κόσμο τα πλοία από το λιμάνι της Καβάλας

 Αναχωρούν γεμάτα κόσμο τα πλοία από το λιμάνι της Καβάλας

Τις καλύτερες στιγμές του, ίδιες με αυτές του Καλοκαιριού του 2019, περνά αυτές τις μέρες το κεντρικό λιμάνι της πόλης.

Συνδέει την Καβάλα με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με πολλά δρομολόγια την εβδομάδα ενώ αυτά αναχωρούν το τελευταίο διάστημα γεμάτα. Γεμάτα επιβάτες και αυτοκίνητα.

Χθες το πρωί για παράδειγμα αναχώρησε στην ώρα του με 450 επιβάτες και 120 επιβατικά αυτοκίνητα το ταχύπλοο Super Runner Jet, για το οποίο μαθαίνουμε ότι θα μείνει στη γραμμή με 5 δρομολόγια την εβδομάδα ως το τέλος Αυγούστου.

Αντικαθιστά το Aqua Blue, η βλάβη στο οποίο αποδείχθηκε σοβαρή με αποτέλεσμα το πλοίο να μείνει εκτός δρομολογίων για όλο σχεδόν το Καλοκαίρι.

Κάτι η αλλαγή του πλοίου, κάτι η αύξηση της επιβατικής κίνησης προκάλεσε αύξηση των συγκεκριμένων δρομολογίων που γίνονται 5 αφού κάθε Κυριακή καθιερώνεται το διπλό δρομολόγιο. Αυτά τα δρομολόγια μεταφέρουν πολύ κόσμο κυρίως στη Λήμνο. Φυσικά υπάρχουν και τα άλλα. Του πλοίου Διαγόρας (Πέμπτη έως Κυριακή) και του πλοίου Blue Star Myconos κάθε Τετάρτη.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, την Κυριακή 1 Αυγούστου και στις ημερομηνίες 21,22,28 και 29 Αυγούστου είναι προγραμματισμένα για να γίνουν έκτακτα δρομολόγια με το πλοίο Νήσος Σάμος.

Όλα αυτά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στηρίζουν την Καβάλα και το λιμάνι της, στηρίζουν την τοπική οικονομία μιας και οι επιβάτες έρχονται στην πόλη νωρίς (αρκετά πριν την αναχώρηση τους), παραμένουν στην Καβάλα κάποιες ώρες έστω κι αν αυτές τις ώρες τις περνούν στον επιβατικό σταθμό και στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού γενικότερα. Για το διάστημα που διανύουμε και για τον Αύγουστο η μεγάλη πλειοψηφία των επιβατών των δρομολογίων είναι Έλληνες. Από τη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης