• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Πιλοτική έναρξη του προγράμματος Together in Sports για τα προσφυγόπουλα του Ασημακοπούλου

 Πιλοτική έναρξη του προγράμματος Together in Sports για τα προσφυγόπουλα του Ασημακοπούλου

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», στη δομή φιλοξενίας προσφύγων, η πρώτη συνάντηση (συνάντηση γνωριμίας) για την υλοποίηση προγράμματος ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία παιδιών μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ξεκινά από το «Ασημακοπούλου» τον Αύγουστο.

Από τον Σεπτέμβρη μεγαλώνει κι αφορά πλέον μια οριστική και συγκεκριμένη βάση υλοποίησης. Για το πρόγραμμα συνεργάζονται ο Δήμος Καβάλας, η Μετάδραση, η Ελληνική και η Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής της Γερμανίας.

Στους δημοσιογράφους εξήγησε τις σημαντικές λεπτομέρειες του προγράμματος ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ στο Δ.Π.Θ. κ. Αντώνης Καμπάς.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είναι μια πολύ τολμηρή ενέργεια και πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας. Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Together in Sports που σκοπεύει να ενσωματώσει τα παιδιά της δομής, σε αυτήν την πιλοτική φάση ηλικίας 8 έως 12 ετών, μέσω του αθλητισμού στην τοπική κοινωνία.

Είναι πολύ τολμηρή γιατί είναι δύσκολες οι συνθήκες. Αν υπολογίσει κανείς ότι το πρόγραμμα είναι εθελοντικό, δηλαδή οι γυμναστές που συμμετέχουν ως προπονητές των παιδιών είναι εθελοντές, καταλαβαίνει κάποιος ότι είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Μέσα από συνθήκες που πέρασαν κάποιοι που έχασαν δουλειές κτλ βάζουν πλάτη να στηρίξουν ένα εθελοντικό πρόγραμμα. Κι αυτό το γεγονός είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το να ξεκινά από την Καβάλα κάτι τέτοιο είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό. Και για την τοπική κοινωνία, αυτός είναι ο λόγος που ο Δήμος Καβάλας το στήριξε από την πρώτη στιγμή. Στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Να προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε αυτά τα παιδιά στην κοινωνία μέσα από την χρήση ενός εργαλείου όπως είναι ο αθλητισμός. Η λέξη εργαλείο σε εισαγωγικά. Αυτή η διαδικασία είναι πιο εύκολη σε σχέση με άλλες.

Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το συντονίζει η Μετάδραση. Είναι υπό την εποπτεία της Γερμανικής Ολυμπιακής Συνομοσπονδίας Αθλημάτων. Με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης της Γερμανίας. Μαζί μας σήμερα βρίσκεται και εκπρόσωπος της Γερμανικής Ολυμπιακής Συνομοσπονδίας.

Το πρόγραμμα ξεκινά σε λίγες ημέρες. Αρχές Αυγούστου. Το πιλοτικό. Στη συνέχεια θα υλοποιηθεί κανονικά από τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη. Προσωπικά ασχολούμαι με το κομμάτι της ενσωμάτωσης δουλεύοντας στη Θράκη από 1993. Παιδιών Ρομά, παιδιών μουσουλμανικών οικογενειών κτλ. Παράλληλα είμαι Καβαλιώτης και κλήθηκα από το Δήμο Καβάλας να υποστηρίξω επιστημονικά το πρόγραμμα κι ανταποκρίθηκα με χαρά. Αρχικά το πρόγραμμα είναι πρόγραμμα εκμάθησης. Κολύμβησης και στίβου.

Θα προσπαθήσει να στηρίξει με δύο αθλήματα που είναι η βάση , η προϋπόθεση για την αθλητική τους εξέλιξη. Ταυτόχρονα θα ετοιμαστούν να συνεχίσουν και με άλλα αθλήματα από το Φθινόπωρο όπου το επιθυμητό είναι να συνυπάρχουν με παιδιά Καβαλιώτικων οικογενειών».

Διαβάστε επίσης