• 25 Απριλίου 2024,

Αναγκαστικά έργο εθελοντών στον Αμυγδαλεώνα

 Αναγκαστικά έργο εθελοντών στον Αμυγδαλεώνα

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ, σύμφωνα με τις οποίες παρέμβαση στο πρώην κοινοτικό κατάστημα του δημοτικού διαμερίσματος Αμυγδαλεώνα εκτελούνται εντατικά αλλά με εθελοντική δουλειά.

Όπως εξήγησε στην ΠΡΩΙΝΗ ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης οι αλλαγές δεν μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο δημοτικού έργου επειδή το συγκεκριμένο κτίσμα δεν διαθέτει οικοδομική άδεια. Το κτίσμα βρίσκεται στο κέντρο του Αμυγδαλεώνα, επί της εθνικής οδού Καβάλας – Δράμας. Στο ισόγειο λειτουργούσε γραφείο των ελληνικών ταχυδρομείων. Στον πρώτο όροφο εξυπηρετούνται οι δημότες Αμυγδαλεώνα στις συναλλαγές του με το δήμο Καβάλας.

Όταν αποχώρησαν τα ΕΛΤΑ ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης σκέφτηκε ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα προσφέρονται ανετότερα στο ισόγειο του κτίσματος. Το κτήριο όμως θα έπρεπε να ετοιμασθεί, να διαμορφωθεί καταλλήλως από μηδενική βάση. Ο δήμος Καβάλας δέχθηκε την ιδέα εκτέλεσης δημοτικού έργου ωστόσο στην πορεία προέκυψε το κώλυμα έλλειψης οικοδομικής άδειας.

Προκειμένου να επιτευχθεί η ουσία, μέσω του διαδικτύου ο κ. Πουρσαϊτίδης ζήτησε τη βοήθεια εθελοντών. Σημειώθηκε πρόθυμη εθελοντική ανταπόκριση. Τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν. Ο κ. Πουρσαϊτίδης εξήγησε ότι επειδή οι υποδομές για ηλικιωμένους και ΑμΕΑ είναι δύσκολες έως ανύπαρκτες, σκέφθηκε τη μεταφορά των υπηρεσιών στο ισόγειο, ώστε να εξασφαλιστεί η βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων.

Οι εργασίες άρχισαν και καθεμία εθελοντική εργασία επιβραβεύεται με σχετική ανακοίνωση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου. Όπως προκύπτει στην πράξη κάθε εθελοντής εντοπίζει και φέρνει τον επόμενο. Οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό κι έτσι σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης