• 25 Απριλίου 2024,

Οι εκπαιδευτικοί στις κάλπες

 Οι εκπαιδευτικοί στις κάλπες

Δεν λειτούργησαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα τα σχολεία εξαιτίας εκλογικών διαδικασιών για τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς. Για την ΠΕ Καβάλας οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία. Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ψήφισαν στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης στις αίθουσες του 6ου λυκείου.

Εξελέγησαν οι αντιπρόσωποι των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, τοπικό – περιφερειακό – πανελλαδικό, ενώ ειδικά για τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΛΜΕ.

Στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου το κλίμα ήταν αρκούντως προεκλογικό με τη βοήθεια αφισών και πανό που είχαν τοποθετηθεί ακόμη και έξω από τον χώρο. Οι υποψήφιοι έψαχνα μέλη του συλλόγου για τις απαραίτητες συστάσεις και τις προεκλογικές υποσχέσεις. Η προσέλευση το πρωί ήταν μεγάλη και παρά το ότι υπήρχαν δύο κάλπες σημειώθηκαν ουρές και αναμονή. Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ψήφιζαν μόνο για τους εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Μεγάλη προσέλευση καθηγητών παρατηρήθηκε στο 6ο λύκειο. Διευκολύνθηκαν από το γεγονός ότι στην αυλή του σχολείου στάθμευαν ελεύθερα τα αυτοκίνητα τους. Και στα δύο σημεία ψηφοφορίας επικρατούσε αρκετή ησυχία, ενώ για τις εκλογές της ΕΛΜΕ σημειώθηκαν ουρές και αναμονή.

Μία άλλη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες και αφορούσε άλλους δημοσίους υπαλλήλους, διεξήχθη στο νοσοκομείο Καβάλας. Τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ψήφισαν για τους αντιπροσώπους τους στο διοικητικό συμβούλιο.

 

******

Διαβάστε επίσης