Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ σε Ν. Καρβάλη, Γραβούνα και νέο λιμάνι

 Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ σε Ν. Καρβάλη, Γραβούνα και νέο λιμάνι

Με απόφαση που έλαβε στις 7 Νοέμβρη η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ ξεκινά η διαδικασία αναγκαστικών και γρήγορων αποζημιώσεων στις περιοχές Ν. Καρβάλης, Γραβούνας και νέου λιμανιού «Φίλιππος Β’».

Όλες αφορούν τη διευκόλυνση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο (Τοξότες). Η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ επιδιώκει τη γρήγορη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος ώστε να καταβάλει αμέσως ένα ποσοστό επί των αποζημιώσεων στους ιδιώτες, να μπορέσει να συνεχίσει τις διαδικασίες που στο τέλος τους προβλέπουν έναρξη του έργου.

Στην πορεία κι ενώ το έργο θα εκτελείται, το δικαστήριο θα αποφασίσει το ακριβές ποσό των αποζημιώσεων. Η απόφαση αναφέρει αναγκαστικές απαλλοτριώσεις σε μια συνολική έκταση 667.000 μ2.

Το που ακριβώς θα γίνουν αναφέρεται στην απόφαση αλλά με την κατάθεση του δικόγραφου αυτό θα ξεκαθαρίσει και θα συγκεκριμενοποιηθεί. Για το ίδιο έργο – «Νέας Μονής Σιδηροδρομικής Γραμμής Σύνδεσης του Σιδηροδρομικού Δικτύου με τον εμπορικό λιμένα Καβάλας» – η ίδια απόφαση αναφέρει:

«Αποφασίζεται η διάθεση της απαιτούμενης πίστωσης για την κάλυψη της δαπάνης, που προεκτιμάται στο ποσό των 12.000.000,00 ευρώ, για τις ανάγκες κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής και 3.000.000,00 ευρώ, για τις ανάγκες κατασκευής του παράλληλου και κάθετου οδικού δικτύου της Σιδηροδρομικής Γραμμής και συνολικά σε 15.000.000,00 ευρώ, η οποία θα οριστικοποιηθεί μετά τον καθορισμό προσωρινής και οριστικής τιμής από τα αρμόδια δικαστήρια. Η δαπάνη θα βαρύνει το ΠΔΕ».

Διαβάστε επίσης