• 6 Μαΐου 2024,

Ανάγκη προστασίας της εθνικής οικονομίας από το εισερχόμενο παρεμπόριο

 Ανάγκη προστασίας της εθνικής οικονομίας από το εισερχόμενο παρεμπόριο

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας ήρθε χθες το μεσημέρι στην Καβάλα κι έλαβε μέρος σε μία μεγάλη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, όπως είχε υποσχεθεί στα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ευρισκόμενος στο τέλος του προηγούμενου μήνα στην Αλεξανδρούπολη. Την υπόσχεσή του την τήρησε κατά γράμμα, καθώς δεν ήρθε μόνος αλλά συνοδεύονταν από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και τον επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς & Αντιμετώπισης Παραεμπορίου.

Στο τέλος της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών, υπογράφηκε κοινή απόφαση επιχειρησιακής συνεργασίας του Συντονιστικού Κέντρου με την περιφέρεια ΑΜΘ και τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν πρόεδροι Επιμελητηρίων, Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων, αντιπεριφερειάρχες, εκπροσώποι δήμων, υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και ο αστυνομικός διευθυντής ΑΜΘ.

Επρόκειτο για μία συζήτηση επί του προβλήματος στους άξονες που με τις δηλώσεις του όρισε πριν τη σύσκεψη ο κ. Πιτσιόρλας.Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πιτσιόρλας αφού άκουσε τους εκπροσώπους των φορέων της ΑΜΘ μίλησε για εισβολή του παρεμπορίου στην Ελλάδα από την Αλβανία και την Βουλγαρία! «Πρέπει να προστατεύσουμε από αυτήν την εισβολή την εθνική οικονομία» τόνισε και υποσχέθηκε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Εξήγγειλε την δημιουργία ειδικού σώματος που θα αντιμετωπίζει περιπτώσεις παρεμπορίου.

Πριν την έναρξη της συσκέψεως ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Σήμερα συζητούμε μέτρα για το παραεμπόριο, ένα πρόβλημα που ξέρω ότι απασχολεί την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Κατά την άποψή μου τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται επί τόπου. Το παραεμπόριο είναι μια πληγή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι μεν δύσκολο, αλλά όλοι πρέπει να συνεργαστούμε, ακόμη και οι πολίτες. Το παραεμπόριο κάνει ζημιά σε όλους και βασικά βλάπτει την εθνική οικονομία».

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας μίλησε επίσης και για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ζήτησε όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα, βασικά οι Έλληνες πολίτες, να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη ώστε «να μην ξαναγυρίσουμε στα ίδια», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης