• 25 Απριλίου 2024,

Αλλαγή δεδομένων με ευθύνη Σκουρλέτη- “Μας κορόιδεψε” δηλώνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

 Αλλαγή δεδομένων με ευθύνη Σκουρλέτη- “Μας κορόιδεψε” δηλώνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Δραματική αλλαγή των δεδομένων σημειώθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα σχετικά με την τροπολογία που θα έδινε λύση στο πρόβλημα των διμήνων του δήμου Παγγαίου. Από το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έδειξε να υπαναχωρεί και να μην κάνει δεκτή την τροπολογία, την οποία είχαν ετοιμάσει και συνυπογράψει οι τέσσερις βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Συνάντηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου εκτός από τους Καβαλιώτες βουλευτές παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. Στη διάρκεια της συνάντησης σημειώθηκε η μεγάλη και αρνητική έκπληξη, δηλαδή ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ξεκάθαρα ότι δε συμφωνεί με το περιεχόμενο της τροπολογίας.

Το ίδιο βράδυ κι ενώ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Κλεισθένη, η τροπολογία δεν περιλαμβανόταν μεταξύ εκείνων που εντάχθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο. Ιδιαίτερα επικριτικός προς τον υπουργό εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη εμφανίστηκε δικαιολογημένα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ επεσήμανε:

«Δυστυχώς ο υπουργός δεν έκανε δεκτή την τροπολογία. Μας κορόιδεψε. Είμαι εξοργισμένος. Υποθέτω ότι κορόιδεψε και τους τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. αλλά βασικά κορόιδεψε τον εαυτό του. Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η υπόθεση που αφορά στα δίμηνα εκκρεμεί στον εισαγγελέα. Ο δήμαρχος Παγγαίου ήταν παρόντας, παρακολούθησε τις διαβουλεύσεις και τις πιέσεις, έτσι στο τέλος έπεσε από τα σύννεφα. Δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη. Πλέον τα περιθώρια τελειώνουν. Χάθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία».

Παγωμένοι από την εξέλιξη, ακόμη και χθες το πρωί, ήταν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κι απέφευγαν τα πολλά λόγια. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχονται ότι ο υπουργός υπαναχώρησε αδικαιολόγητα, τον οποίον υποστηρίζουν πως προσπάθησαν να πιέσουν με πολλούς τρόπους, εξηγώντας του αναλυτικά πως ακριβώς έχουν τα πράγματα. Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν ένα δύσκολο ενδεχόμενο, για το οποίο όμως δεν έχουν άλλη επιλογή, προκειμένου να επαναφέρουν την τροπολογία σε ανύποπτο χρόνο στα θερινά τμήματα της βουλής και πριν από τη δίκη της Κομοτηνής το Σεπτέμβριο. Παραδέχονται ωστόσο ότι κι αυτό είναι δύσκολο να συμβεί, καθώς ουσιαστικά η τροπολογία πρέπει να περάσει σε άλλο νομοσχέδιο. Ενώ θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή δε θα πρέπει να γίνει αντιληπτή η ψήφισή της από τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

 

Διαβάστε επίσης