• 24 Απριλίου 2024,

Στολίδι του δήμου Παγγαίου οι κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου

 Στολίδι του δήμου Παγγαίου οι κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται από την αρχή του μήνα οι κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου, υπό την ευθύνη του δήμου Παγγαίου και στηρίζονται οικονομικά από το υπουργείο πρόνοιας. Ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου και υπεύθυνος για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων Τάσος Μεταξάς χαρακτήρισε τις κατασκηνώσεις ως στολίδι του δήμου, για το οποίο υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα, καθώς κι ενδιαφέρον εκ μέρους του δήμου, προκειμένου οι υποδομές των εγκαταστάσεων να είναι κάθε χρόνο και καλύτερες.

Η λειτουργία των κατασκηνώσεων άρχισε στις 6 Ιουλίου με πέντε περιόδους των δέκα ημερών έκαστη. Και φέτος θα φιλοξενηθούν δύο χιλιάδες άτομα. Πρόκειται για παιδιά αστυνομικών από διάφορες περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας, παιδιά, ΚΑΠΗ, αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται κατά την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο.

Τα κτήρια των κατασκηνώσεων κατασκευάστηκαν το 1955 αλλά λόγω της διαρκούς συντηρήσεως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως σημείωσε ο Τάσος Μεταξάς, όλο αυτό το διάστημα δημιουργούνται 114 θέσεις εργασίας που καλύπτουν όλη τη διάρκεια λειτουργίας των κατασκηνώσεων, η οποία υπολογίζεται σε τρεις περίπου μήνες.

Διαβάστε επίσης