• 26 Απριλίου 2024,

Ανακαινισμένοι στρατώνες στο «Ασημακοπούλου»: Σε εκκρεμότητα το αίτημα σύνδεσης με νερό- αποχέτευση

 Ανακαινισμένοι στρατώνες στο «Ασημακοπούλου»: Σε εκκρεμότητα το αίτημα σύνδεσης με νερό- αποχέτευση

Με δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας κ Απόστολος Χρόνης εξήγησε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, αφορά δε τη σύνδεση με την ύδρευση και την αποχέτευση των υπό ανακαίνιση στρατώνων στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Ο Απόστολος Χρόνης είπε ότι ο εργολάβος που ανακαινίζει τα κτίρια κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ζητώντας να συνδεθούν  οι ανακαινισμένοι στρατώνες με το δίκτυο της επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Χρόνη ζητήθηκαν και κατατέθηκαν επιπλέον δικαιολογητικά για τη νομιμότητα των εργασιών, τα οποία εξετάζονται από το νομικό τμήμα της ΔΕΥΑ Καβάλας. Ο κ. Χρόνης είπε στην Πρωινή ότι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δεκτό το αίτημα.

Συμπλήρωσε ότι αυτό θα γίνει υποχρεωτικά δεκτό από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ. Η ικανοποίηση του αιτήματος και η σύνδεση περιγράφεται ότι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ είπε ότι αρχικά ο εργολάβος συνδέθηκε με δικές του ενέργειες,  χωρίς την άδεια της επιχείρησης με την αποχέτευση. Γεγονός που έγινε αντιληπτό με αποτέλεσμα να του γίνουν παρατηρήσεις και η σύνδεση καταργήθηκε. Σύμφωνα με τον Απόστολο Χρόνη μόνο η ΔΕΥΑΚ μπορεί να κάνει τέτοιες συνδέσεις,  ουσιαστικά των καινούργιων της πελατών με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Αναλυτικά ο Απόστολος Χρόνης είπε: «Είναι απαραίτητο η ΔΕΥΑΚ να δώσει την άδεια και να κάνει η ίδια τις συνδέσεις. Το αίτημα από τον εργολάβο κατατέθηκε πριν από έναν μήνα. Ζητήσαμε επιπλέον έγγραφα που αφορούν τη νομιμότητα των επισκευών των κτιρίων. Αυτά κατατέθηκαν και εξετάζονται. Φαίνεται σύννομη η όλη διαδικασία και ως εκ τούτου η ΔΕΥΑΚ θα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στις συνδέσεις».

Ο Απόστολος Χρόνης για τα υπόλοιπα θέματα της δημοτικής επιχείρησης ήταν φανερά αισιόδοξος. Ανακοίνωσε ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΥΑΚ  ξεκινά άμεσα η πληρωμή των προμηθευτών. Πληρωμές που καθυστέρησαν. Στοχεύουμε- είπε- στη μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης. Προανήγγειλε αλλαγές προς το καλύτερο στο κοινωνικό τιμολόγιο που ισχύει ενώ για την τιμή του νερού παρέπεμψε σε αποφάσεις που θα παρθούν αρχές του 2020. Αφού τότε μελετηθούν τα οικονομικά δεδομένα της ΔΕΥΑΚ.

Διαβάστε επίσης