• 9 Μαΐου 2024,

Ανακοίνωση Κωστή Σιμιτσή – ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ (κι ακόμη: Πώς χάνονται οι ευκαιρίες)

 Ανακοίνωση Κωστή Σιμιτσή – ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ (κι ακόμη: Πώς χάνονται οι ευκαιρίες)

Η κ. Τσανάκα βρίσκεται πάντοτε μακριά από τις εξελίξεις. Στο προσφυγικό από την πρώτη στιγμή ήταν δέσμια των ακραίων αντιλήψεων που χαρακτηρίζουν επιφανείς συνεργάτες της. Τώρα δεν εννοεί να καταλάβει πως η κατάσταση στον καταυλισμό του Εσκή Καπού είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη, εγκληματική.

Ως παράταξη από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε την προχειρότητα και την κουτοπονηριά με τις οποίες στήθηκε ο καταυλισμός. Στην εγκατάσταση αυτή ουδέποτε αντέδρασε η δημοτική αρχή. Εμείς συνεχίζουμε να διαφωνούμε με τα γκέτο μέσα ή έξω από την πόλη. Θεωρούμε απίστευτο να μη μπορούμε να διασπείρουμε 40 οικογένειες στις τρεις πόλεις του νομού μας. Όμως, μέχρι να πετύχουμε την καλύτερη λύση, είναι σοβαρό να αφήνουμε τους ανθρώπους αυτούς σε έναν καταυλισμό για τον οποίο οι πάντες συμφωνούμε πως είναι ακατάλληλος;

Η προσωρινή τακτοποίηση των ανθρώπων αυτών (220 περίπου, οι μισοί μικρά παιδιά) στο στρατόπεδο θα μπορούσε να αποτελέσει και μια ευκαιρία διαπραγμάτευσης για να αποδοθεί αμέσως μετά στον λαό της Καβάλας. Η δήμαρχος υπαινίχθηκε πως κάτι σχετικά της υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας. Αλλά εκείνη δεν το κατάλαβε; Ή περήφανα το αποποιήθηκε για να μη διαταράξει τις εσωτερικές ισορροπίες της παράταξής της;

Ένα είναι βέβαιο: η χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπει σε μαύρη σελίδα στην Ιστορία μας. Εκεί όπου θεραπεύεται, ασκείται και λειτουργεί η Δημοκρατία, ακούστηκαν σκληρά ρατσιστικά σχόλια από εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Πρόκειται για μια ανεξίτηλη ντροπή, που μας κάνει να ανησυχούμε διπλά για το μέλλον του τόπου μας όσο υπάρχει αυτή η δημοτική αρχή.

Σιμιτσής: «Ναι, αλλά προσωρινά»

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα το βράδυ, σχετικά με το θέμα των προσφύγων και της μετεγκατάστασής τους στο στρατόπεδο «Ασημακοπουλου», μίλησε για την παράταξη του Κωστή Σιμιτσή ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδης. Στη συνεδρίαση η παράταξη Σιμιτσή εκπροσωπήθηκε μόνο από τον κ. Μουριάδη και τον κ. Χρήστο Τσοχαταρίδη. Όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν δικαιολογημένοι απόντες.

Την Κυριακή το θέμα είχε συζητηθεί στη δημοτική ομάδα του κ. Σιμιτσή και μετά από αυτή τη συζήτηση, η άποψη της παράταξης άλλαξε. Την διατύπωσε ο κ. Μουριάδης, με τη φράση, ότι η παράταξη συμφωνεί με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού στο στρατόπεδο «Ασημακοπουλου», αρκεί η φιλοξενία αυτή να είναι προσωρινή.

 

 

 

Διαβάστε επίσης