• 16 Μαΐου 2024,

Ανάκληση άδειας συνεργείου στο δήμο Νέστου

 Ανάκληση άδειας συνεργείου στο δήμο Νέστου

Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης ΑΜΘ ανακαλείται άδεια λειτουργίας συνεργείου επισκευής και συντήρησης ηλεκτρικών συστημάτων συνήθων οχημάτων έως 3,5 τόνων, το οποίο λειτουργεί σε περιοχή του δήμου Νέστου. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας χορήγησε άδεια λειτουργίας στο συνεργείο το έτος 2013. αυτή αφορούσε στην επισκευή και συντήρηση ηλεκτρικών συστημάτων συνήθων οχημάτων έως 3,5 τόνων.

Τον Ιούλιο του 2017 το αστυνομικό τμήμα Χρυσούπολης μετά από καταγγελία πραγματοποίησε έλεγχο στο συνεργείο και βρήκε για επισκευή και συντήρηση μέσα σε αυτό δύο λεωφορεία κι ένα σκάφος θαλάσσης. Αμέσως διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες εκτελούνταν καθ’ υπέρβαση της χορηγηθείσας άδειας λειτουργίας.

Η ίδια υπηρεσία επανήλθε κάνοντας δεύτερο έλεγχο στις αρχές του Αυγούστου. Κατά τη διάρκειά του διαπιστώθηκε ότι μέσα στο συνεργείο υπήρχε ένα φορτηγό ψυγείο πάνω από 3,5 τόνους. Μάλιστα, έγινε και πάλι έλεγχος τον Αύγουστο όταν βρέθηκε ένα ακόμη φορτηγό ψυγείο επίσης πάνω από 3,5 τόνους.

Ο επαγγελματίας κλήθηκε να διατυπώσει τις απόψεις του αλλά όπως αναφέρεται στην απόφαση του περιφερειάρχη δεν εμφανίστηκε στην αρμόδια υπηρεσία. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε η ανάκληση της άδειας του συνεργείου επισκευής και συντήρησης ηλεκτρικών συστημάτων συνήθων οχημάτων έως 3,5 τόνων, διότι όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση διαπιστωμένα εντός του συνεργείου πραγματοποιούνταν εργασίες καθ’ υπέρβαση της χορηγηθείσας άδειας λειτουργίας. Ο επαγγελματίας έχει το δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης εντός 15 ημερών στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Διαβάστε επίσης