• 18 Απριλίου 2024,

Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων, κριτική στο διοικητή του Νοσοκομείου

 Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων, κριτική στο διοικητή του Νοσοκομείου

Η προηγούμενη κυβέρνηση , αποχωρώντας μετά την εκλογική αποδοκιμασία της από τους πολίτες ένα μήνυμα έστειλε: «Θα επιστρέψουμε!». Σύνηθες, το ίδιο συνέβαινε με όλους τους ηττημένους των εκλογών τα προηγούμενα χρόνια. Κάποια  κομματικά στελέχη που κατέχουν θέσεις ευθύνης σε  Οργανισμούς του Δημοσίου, ναρκοθετούν το περιβάλλον που ακόμη ελέγχουν και δημιουργούν τετελεσμένα ,βλ. Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, Νοσοκομείο Λήμνου, Νοσοκομείο Γιαννιτσών…  θεωρούν πως  θα ευνοήσουν το κόμμα τους στην επιστροφή.

Έχουν τέτοια εντολή ή αυτοσχεδιάζουν?

Στην πραγματικότητα εκθέτουν τον πολιτικό τους φορέα αγκυλωμένοι στις καρέκλες εξουσίας !

Προπαγανδίζουν ακόμη και τώρα την πραγματικότητα των μουσαμάδων στην οποία προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ζούσαμε επί 4,5 χρόνια. Λες και οι εργαζόμενοι και οι πολίτες δεν βασανιζόταν από την … αληθινή πραγματικότητα.

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής ή του αυτοσχεδιασμού , ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Α. Καρασαββόγλου,” αυτοχρίστηκε ” υγειονομικός κομματάρχης του Νομού, δεν χάνει ευκαιρία να παρουσιάζει διάφορους απολογισμούς του έργου του το οποίο βαφτίζει απόλυτα επιτυχημένο και επιμένει ότι αναβάθμισε τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ας δούμε, όμως, τι πραγματικά αφήνει πίσω του ο κ. Καρασαββόγλου: Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χωρίς γιατρούς, τους οποίους παράνομα μετακίνησε σε κλινικές για να κρύψει τις ελλείψεις που με πράξεις ή με παραλείψεις του ο ίδιος δημιούργησε. Χειρουργικές κλινικές δίχως χειρουργούς και υπό πλήρη διάλυση Σχεδόν εκμηδενισμό των τραυματιοφορέων που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο .Υποχρέωση των συνοδών να μεταφέρουν τους ασθενείς για εργαστηριακές εξετάσεις, με όποιο κίνδυνο ελλοχεύει από την απειρία τους στη μεταφορά ασθενών. Έλλειψη προσωπικού στο Ακτινολογικό Τμήμα, σε βαθμό που αναγκάζει τους Τεχνολόγους να εργάζονται συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, ενώ οι οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις τις 70. Ουρολογική κλινική που μένει κλειστή 10 ημέρες τον μήνα λόγω έλλειψης γιατρών, Ρευματολογική κλινική κλειστή ΩΡΛ κλινική σε κατάσταση που στις εφημερίες ακόμη και απλές ρινορραγίες στέλνονται στα νοσοκομεία Ξάνθης και Δράμας λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης, Νοσηλευτικό προσωπικό αποδεκατισμένο και με ξεπερασμένο κατά πολύ το όριο αντοχών του, (σύμφωνα με έγγραφο της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου η έλλειψη των νοσηλευτών ήταν 120 το 2015 και 150 το 2018),οριακή λειτουργία κλινικών με  αδυναμία χορήγησης κανονικών αδειών και ημερών ανάπαυσης με συνέπεια αφενός την εξουθένωση των εργαζομένων με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους  αλλά και ζημία στο Νοσοκομείο λόγω υποχρέωσης χρηματικής αποζημίωσης στους δικαιούχους !

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτός ο απολογισμός «επιτυχίας» του κ. Καρασαββόγλου.

Μπερδεύοντας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας τις αρμοδιότητές του και ξεπερνώντας κάθε όριο κανόνων λειτουργίας των οργάνων του Ε.Σ.Υ. αποφάσισε να στήσει κομματική φιέστα-εκδήλωση για τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Με ποια ιδιότητα άραγε εμφανίζεται ως διοργανωτής ο κ. Καρασαββόγλου; Εδώ και πέντε, τουλάχιστον, χρόνια τα Κέντρα Υγείας ανήκουν διοικητικά στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών! Αρμόδιοι ,σύμφωνα με το νόμο, για την διερεύνηση των δυνατοτήτων δημιουργίας  και τους όρους ασφαλούς λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κ.Υ Πρίνου είναι ο ικανότατος Διευθυντής και Επιστημονικά  υπεύθυνος του Κ.Υ Πρίνου κ.Αγγελόπουλος και ο  επίσης ικανός ,αποτελεσματικός και γνώστης του αντικειμένου ,Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Πλωμαρίτης, .

Πρόκειται ,δυστυχώς, για πρακτικές που θυμίζουν έντονα κομματάρχες άλλων εποχών, αντί, έστω και τις τελευταίες ημέρες στη θέση του Διοικητή Νοσοκομείου, να προσπαθεί να αφήσει κάποιο έργο για το καλό των ασθενών, προτιμά να προχωρά σε κομματικές εκδουλεύσεις.

Οι Διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται. Κάποιες αφήνουν το στίγμα τους, κάποιες άλλες περνάνε αδιάφορες. Τη Διοίκηση του κ. Καρασαββόγλου θα θέλαμε ειλικρινά να την ξεχάσουμε, όμως δεν γίνεται.

Θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστος…

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                               ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Διαβάστε επίσης