• 3 Μαΐου 2024,

Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Καβάλας: Δίπλα στον πολίτη στα καλά και στα άσχημα

 Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Καβάλας: Δίπλα στον πολίτη στα καλά και στα άσχημα

Το διοικητικό συμβούλιο των εργαζόμενων (δημοτικών υπαλλήλων) στους ΟΤΑ του Ν. Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα τις εργασίες που συνεχίζονται στη δύσκολη εποχή που διανύουμε:

Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, για ακόμα μια φορά, τιμώντας τον όρκο τους και με περίσσιο το συναίσθημα του καθήκοντος, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, προς υπεράσπιση του Δημοσίου συμφέροντος.

Η κάθε μια και ο καθ’ ένας, παραμερίζοντας το συναίσθημα του φόβου και της αυτοσυντήρησης,《 ρίχθηκαν στην μάχη 》της προστασία και της εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Οι συνάδελφοι της Υπηρεσίας καθαριότητας, κάτω από αντίξοες συνθήκες (καιρικές η μη) έχουν αναλάβει το πρόσθετο καθήκον της καθαριότητας και διατήρησης των δημόσιων χώρων σε τέτοια κατάσταση που να αποτρέπει την μετάδοση της νόσου.

Οι συνάδελφοι της Δημοτικής Αστυνομίας πέρα των πολλών τακτικών καθηκόντων τους έχουν επιφορτιστεί και με τον έλεγχο της κυκλοφορίας των πολιτών.

Οι συνάδελφοι των κοινωνικών υπηρεσιών, που ακούραστα συνεχίζουν το έργο τους, με διαρκώς αυξανόμενο πρόγραμμα, εκτελώντας πρόσθετα καθήκοντα, για την αντιμετώπιση των κοινωνικών δυσάρεστων παραμέτρων της υγειονομικής κρίσης, συγκεκριμένα:

Το Βοήθεια στο Σπίτι, που για ακόμη μια φορά αποδεικνύει την αναγκαιότητα ύπαρξής του, με τον ίδιο ζήλο και σεβασμό, συνεχίζει τον αγώνα της εξυπηρέτησης όλων των ανήμπορων δημοτών συνεπικουρούμενο από τους συναδέλφους των βρεφονηπιακών  σταθμών, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες  μαγειρεύοντας, διανέμοντας φαγητό, πραγματοποιώντας αγορές τροφίμων η φαρμάκων για λογαριασμό όλων των δημοτών που για τον ένα ή άλλο τρόπο δεν μπορούν η δεν επιτρέπετε να εξέλθουν της κατοικίας τους.

Οι  συνάδελφοι των ΚΑΠΗ, που από την δική τους πλευρά συνδράμουν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση του προαναφερόμενου σκοπού, συνεχίζοντας παράλληλα την εξυπηρέτηση της ιατρικής και φαρμακευτικής κάλυψης των ηλικιωμένων δημοτών.

Επίσης οι συνάδελφοι του Τμήματος Αθλητισμού, βοηθούν  μεταφέροντας με τα οχήματα τους εργαζόμενους, για την αγορά και παράδοση στις οικίες δημοτών τρόφιμα – φάρμακα  και παράλληλα επεμβαίνουν σε ότι τους ζητηθεί.

Και βέβαια και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δήμου που συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους δημότες  στα προβλήματα της καθημερινότητας προσαρμοζόμενοι στον περιορισμό που επιβλήθηκε για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου.

Αναντίρρητα στην κορυφή της συνεισφοράς των συναδέλφων των κοινωνικών υπηρεσιών, βρίσκεται η πρωτοβουλία κατασκευής προστατευτικών υφασμάτινων μασκών, οι οποίες κατασκευάζονται σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και μεμονωμένους πολίτες. Οι προστατευτικές μάσκες θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Αυτοί είναι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, πάντα στον αγώνα για την αντιμετώπιση δυσάρεστων προκλήσεων (υγειονομικών, καιρικών πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη).

Δίπλα στον πολίτη στα καλά και στα άσχημα..

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αλλά σκεφτόμαστε και εκείνους που είναι έξω από το σπίτι, για την εξυπηρέτηση όλων  μας.

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης