ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 26ης ΜΑΪΟΥ 2019

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ  ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΤΗΣ 26ης ΜΑΪΟΥ 2019

Η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ ευχαριστεί θερμά  όσους συμπορεύθηκαν και έδωσαν μαζί μας τη μάχη των εκλογών ψηφίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Κοινοτικές, Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή μέσα σε ένα δύσκολο κλίμα πόλωσης και ψεύτικων διλλημάτων, σε εκλογικές συνθήκες που προσιδίαζανσε εθνικές εκλογές.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές σε δήμους και Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για ενδυνάμωση του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι 3 (από 2 στις προηγούμενες εκλογές) εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Θάσο και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις τοπικές κοινότητες του νησιού.

Στον 2ο γύρο παραμένουμε συνεπείς με όσα λέγαμε προεκλογικά. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.

Παραμένει πιο επιτακτική σήμερα η ανάγκη για μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές για να μπορέσει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.

Το δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι αν θα συνεχίσει να στηρίζει το δρόμο που μας έφερε έως εδώ, το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ, με ένταση της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας, ή αν θα στηρίξει αποφασιστικά την αντίσταση, την αντεπίθεση, τον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για να γίνει οργανωτής και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, να ικανοποιηθούν σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε όλους αυτούς, που στις ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, που κάποιοι ψήφισαν και αυτή τη φορά, με «κρύα καρδιά», να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να κάνουν τώρα την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στο λαϊκό κίνημα και στη Βουλή.

Για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο λαό και μέσα στη Βουλή, απέναντι στην όποια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, ιδιαίτερα απέναντι στην άνοδο της ΝΔ, αλλά και για να μπει πραγματικό τείχος στο φασισμό – ναζισμό, στον εθνικισμό και το ρατσισμό, για να ανοίξουμε το δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Κανένας εφησυχασμός. Τώρα, όλες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ! Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό.

Θάσος, 30/5/2019

Διαβάστε επίσης