• 19 Απριλίου 2024,

Ανακοίνωση της Τάνιας Ελευθεριάδου για τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της στη Βουλή

 Ανακοίνωση της Τάνιας Ελευθεριάδου για τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της στη Βουλή

“Να γίνουν μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση τώρα- Αναπάντητα τα ερωτήματα από τον κ. Κοντοζαμάνη”

Για εγκληματική υποκαταγραφή της κατάστασης έκανε λόγο η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τη μη διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό και τα προβλήματα στην ιχνηλάτηση στην Π.Ε. Καβάλας.

Αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά θετικότητας που εντοπίστηκαν από τον ΕΟΔΥ ήδη από τον Οκτώβριο και την ανακόλουθη στάση του, αφού δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης στο νομό και δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, όπως έκανε σε άλλους νομούς της περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Σημείωσε το περιστατικό σε κλινική στον Δήμο Παγγαίου-ιδιοκτησίας υπ. Βουλευτή στις εκλογές του ‘19 με τη ΝΔ- όπου, ενώ ήταν γνωστό για μέρες το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, ο ΕΟΔΥ δεν ασχολήθηκε ποτέ, όπως έκανε με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα, με λιγότερα κρούσματα.

Κατόπιν εορτής, πριν από λίγες ημέρες σε Ελευθερούπολη και Νικήσιανη, έγιναν τεστ με ραντεβού,καταγράφοντας χαμηλά ποσοστά συμμετοχής.

Ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης φάνηκε να μην έχει εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. Επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι το Νοέμβρη, στην Καβάλα ελήφθησαν δείγματα σε λιγότερο από 1% του πληθυσμού του νομού, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ουσία του προβλήματος. Όσον αφορά το Νοσοκομείο, σαν να μην είχε ιδέα για την κατάσταση, την χαρακτήρισε θετική.

Η κ. Ελευθεριάδου επέμεινε στην πρόταση της για διενέργεια μαζικών τεστ, έστω και τώρα, ενώ παρέθεσε τα στοιχεία της κατάστασης στο Νοσοκομείο Καβάλας. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι 145 κλίνες COVID,που αναπτύσσονται σε τρεις ορόφους του Νοσοκομείου, είναι σχεδόν γεμάτες και η επόμενη κίνηση είναι η μεταφορά ασθενών σε κλειστά γυμναστήρια.

Συμπλήρωσε ότι οι 12 κλίνες ΜΕΘ-COVIDείναι, εδώ και μέρες, κατειλημμένες, τα Περιφερειακά Ιατρεία είναι κλειστά, γιατροί από τα Κέντρα Υγείας έχουν σταλεί στο Νοσοκομείο αφήνοντας τα-κατ’ ουσίαν- να υπολειτουργούν, ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου επιλέγουν ποιος θα πάρει σύσταση για κατ’οίκον νοσηλεία.

Τέλος, έκανε αναφορά στο τραγικό περιστατικό της γυναίκας που πέθανε στο σπίτι της – έπειτα από οδηγίες που έλαβε από τον ΕΟΔΥ να μην επισκεφτεί το Νοσοκομείο Καβάλας-, αφήνοντας πίσω τον γιο της, ΑμεΑ, ο οποίος έμεινε στο πλάι της για 48 ώρες αφότου εκείνη έφυγε από τη ζωή.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης