• 25 Απριλίου 2024,

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος εξηγεί την κατάσταση που επικρατεί στο τένις

 Ο Χρήστος Παπαδόπουλος εξηγεί την κατάσταση που επικρατεί στο τένις

Το Τένις είναι από τα λίγα αθλήματα που δεν έχει κατεβάσει… ρολά.

Αυτό γίνεται και στην Καβάλα όπου στα γήπεδα της Καλαμίτσας προπονούνται αθλητές και αθλήτριες των συλλόγων ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες ώρες για το κοινό.

Ο προπονητής του ΑΟΚ Μακεδονικός Χρήστος Παπαδόπουλος εξηγεί στην Αθλητική Πρωινή το τι ακριβώς συμβαίνει: «Στα γήπεδα της Καλαμίτσας τηρείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Υπάρχει φύλακας που καταγράφει ποιοι αθλούνται.  Σε κάθε γήπεδο βάση του καινούριου υγειονομικού πρωτόκολλου επιτρέπεται να προπονούνται 4 άτομα, δηλαδή 2 άτομα από τη μια και 2 από την άλλη. Αυτό ισχύει είτε είναι σύλλογος, είτε είναι κοινό.  

Μετράει ο φύλακας άτομα στα γήπεδο και έρχεται και κάνει παρατήρηση αν αυτό δεν τηρείται. Στα 3 γήπεδο με χόρτο, επιτρέπονται συνολικά 12 άτομα μέσα.

Εγώ αν έχω 4 παιδιά μέσα στο γήπεδο, βγαίνω έξω στην άκρη. Μέσα στο γήπεδο επιτρέπονται 4 άτομα. Το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι το ίδιο για τους συλλόγους και για το κοινό. Ακολουθείται πιστά το πρωτόκολλο παρά το γεγονός ότι εμάς τους συλλόγους μας δυσκολεύει.

Εμείς τις Ακαδημίες μας, τις έχουμε σταματήσει από την πρώτη μέρα. Τα πολύ μικρά παιδάκια τα σταματήσαμε. Κρατήσαμε μόνο τα παιδάκια που μπορούν να παίξουν μεταξύ τους. Να είναι το ένα από τη μια πλευρά το άλλο από την άλλη και να παίζουν μπαλίτσες μεταξύ τους.

Μπορεί να έχουμε και ένα 7χρονο που να μπορεί να παίζει. 

Αυτό βέβαια ήδη να έχει προπονηθεί δύο χρόνια και να μπορεί να σταθεί στο γήπεδο. Δεν επιτρέπεται φυσικά να αγγίζουμε τα παιδιά. Υπάρχει φόβος και για μας.  Καλά τα πρωτόκολλα αλλά σίγουρα πρέπει να προσέχουμε όλοι μας».

Όσον αφορά την ύπαρξη αγώνων αυτή την εποχή ο Χρήστος Παπαδόπουλος είπε τα εξής: «Οι αγώνες έχουν κλείσει όλοι. Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου δεν θα γίνει κανένας αγώνας. Η ομοσπονδία μας με ανακοίνωση τερμάτισε όλη την αγωνιστική δράση μέχρι τέλος του Δεκέμβρη. 

Κάνουμε μόνο προπονήσεις μέχρι τέλη Δεκεμβρίου. Αν όλα πάνε καλά από την 1η Ιανουαρίου ξεκινάει η νέα αγωνιστική χρονιά.

Στο τένις ξεκινάει η αγωνιστική σεζόν την 1η Ιανουαρίου και πάει μέχρι τέλος του έτους. Βέβαια εδώ στη διεθνή ομοσπονδία γίνονται τα tennis Europe.  

Κανονικά προπονούνται κάποια παιδιά με πολύ καλό επίπεδο και πάνε σε αυτά τουρνουά. Δεν είναι επαγγελματικό, είναι ερασιτέχνες που παίζουν σε ποιο υψηλό επίπεδο. Έχουμε στην Καβάλα αρκετά σε τέτοιο επίπεδο.

Από Καβάλα δεν πήγε κανένας σ` ένα τουρνουά που έγινε πρόσφατα στο Μαυροβούνιο αλλά η προετοιμασία γίνεται κανονικά και μπορεί κάποιος να πάει π. χ στη Βουλγαρία. 

Είναι τουρνουά εκτός Ελλάδας που γίνονται».

Αν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργικότητα στα γήπεδα της Καλαμίτσας: «Το κοινό συμμορφώνεται θέλοντας και μη. Είναι η πρώτη φορά που συμμορφώνεται το κοινό. Μέχρι τώρα είχαμε κάποιους δεν τηρούσαν αυτό που έπρεπε και ήθελαν να καθίσουν μέχρι και 3 ώρες.

Τώρα όλοι ακολουθούν τις οδηγίες του φύλακα. 

Είναι ανά μία ώρα. Συνήθως είναι δυο άτομα, επιτρέπεται όμως και τέσσερα για να κάνουν διπλό. Οι σύλλογοι λειτουργούν βάση προγράμματος. Τελειώνουμε όλοι στις 9 παρά κάτι λόγω του lockdown. 

Στις 9 παρά 10 έχουν κλείσει τα πάντα.

Το τένις έχει αναγνωριστεί ότι είναι από τα πιο ασφαλή αθλήματα λόγω της απόστασης. Ένα γήπεδο είναι 650 τετραγωνικά μέτρα οπότε σε αυτό το χώρο 4 άτομα είναι άνετα με ένα φιλέ στη μέση. Είναι το πρώτο άθλημα που αφήσανε και στην Αθήνα. 

Φεύγει ο κόσμος και πηγαίνει στα τένις κλαμπ ενώ στις πλατείες δεν μπορεί αν ελεχθεί. Απλά έχουμε σταματήσει τις Ακαδημίες γιατί υπάρχει ο φόβος ενώ σίγουρα οι αιμοδότες του τένις είναι οι Ακαδημίες».

Διαβάστε επίσης