Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη η κατάθεσή απόψεων – ιδεών

 Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη η κατάθεσή απόψεων – ιδεών

Θεωρώ πως είναι αναφαίρετο το δικαίωμα και συγχρόνως ιερή  υποχρέωση να αγωνιζόμαστε για την τοπική κοινωνία πρωτοπόρα στον πολιτισμό.

Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη η κατάθεση απόψεων-ιδεών- και προτάσεων στους φορείς της πολιτείας.

Οι άνθρωποι τρεφόμαστε με ψωμί και νοήματα και τα δύο τα τα έχουμε εξίσου ανάγκη.

Το δεύτερο για να το απολαύσουμε θέλει (την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού. Χωρίς αυτή τίποτα το σπουδαίο και το ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στην ζωή) όπως μας πληροφορεί ο Γκαίτε

Όσοι αποτυγχάνουν δεν τους η λείπει η δύναμη, αλλά η θέληση. Κάποιοι δεν έχουν ακόμη αναγνώριση ποιά η διαφορά ανάμεσα στα ζώα και στους ανθρώπους και αγωνίζονται για το πρώτο (ψωμί). Ο Ουγκώ έχει την απάντηση.

( Η ανθρώπινη  ψυχή ΄εχει περισσότερο ανάγκη το ιδανικό παρά το πραγματικό. Με το πραγματικό ζει κανείς, με το ιδανικό υπάρχει).

Λοιπόν θέλετε να λογαριάσουμε την διαφορά, τα ζώα ζούν οι άνθρωποι υπάρχουν. Θα υπάρχουμε ως λαός, ως τοπική κοινωνία, ως άνθρωποι αν συνεχίσουμε να υπηρετούμε όλοι μαζί με την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τον πολιτισμό.

Αυτό ακριβώς αναζήτησαν οι Έλληνες πρίν (200) χρόνια, το ιδανικό, στην ελευθερία και στον πολιτισμό τους.

Είθισται σε σημαντικές επετείους όλα τα έθνη κράτη να τιμούν με διάφορες εκδηλώσεις τα μεγάλα ιστορικά τους  γεγονότα.

Η δική μου πρόταση για να γιορτάσουμε, συγχρόνως τιμήσουμε την επανάσταση των πατριωτων μας  το (1821) είναι (η τοποθέτηση του αγάλματος του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ πάνω σε μεγάλο κίονα, στο νησί της Θασοπούλας)

Πολλαπλα τα μηνύματα και τα κέρδη από μια τέτοια πολιτιστική κίνηση.

Γράμματα – επιστήμη -μουσική- θέατρο κλπ ήταν πάντα στο επίκεντρο του Έλληνα πολίτη απο τη αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Συγχρόνως αν θέλουμε να στρέψουμε τα βλέμματα και την πορεία όλων των κρουαζιερόπλοιων, ιστιοπλοικων σκαφών στην περιοχή μας. Μια τέτοια κίνηση πρωτοβουλία υπηρετή και τα δύο (ψωμι και νοήματα)

Πριν από (17)χρόνια είχα καταθέση μια άλλη σημαντική πρόταση, που είχε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και το Μεγάλο Δάσος του Νέστου ποταμού.

Μια αναδυόμενη γοργόνα στο λιμάνι της Κεραμωτής.

Αν αναλογιστούμε τους πολλούς σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτη η Αν. Μακεδονία Θράκη. Μπορούμε να καταστήσουμε την περιοχή μας  και την περιφέρειά μας, σημαντικό σημείο αναφοράς στην ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Ευρώπη.

Κυρίως η πρόταση απευθύνεται προς το Δ.Π.Θ και σε όποιον άλλο φορέα πιστεύει στα ιδανικά της ελευθερίας- πολιτισμού.

Οι άνθρωποι τρεφόμαστε με  δύο πράγματα ΨΩΜΙ και ΝΟΗΜΑΤΑ

Στυλιανός Χατσούκης 

 

Διαβάστε επίσης