• 8 Μαΐου 2024,

Χωρίς ψυχολογία τα φετινά Χριστούγεννα …

 Χωρίς ψυχολογία τα φετινά Χριστούγεννα …

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές αφού ακόμα και τέτοια εποχή «αφηνιάζαμε» εορταστικά.

Είμαστε στα τέλη του Νοέμβρη , είμαστε έτοιμοι για μία πρώτη παράταση στην καραντίνα που ξεκίνησε αρχές του μήνα και δεν έχουμε όρεξη ούτε το δέντρο μας το Χριστουγεννιάτικο να στολίσουμε.

Όταν δεν υπάρχει ψυχολογία το παιχνίδι δύσκολα γυρίζει.

Η καλή ψυχολογία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τα πάντα.

Όταν δεν έχεις ψυχολογία είναι σα να είσαι μέσα σε μία βάρκα  στη μέση του πελάγους  χωρίς κουπιά !

Όλοι μας μιλάνε για τα φετινά Χριστούγεννα και τονίζουν ότι  θα είναι διαφορετικά θυμίζοντας μας ακριβώς  τα ίδια  λόγια που μας λέγανε μερικούς μήνες πριν για το επίσης διαφορετικό ΠΑΣΧΑ του 2020.

Φοβάμαι ότι η πολύ διαφορετικότητα έχει αρχίσει και μας ενοχλεί αφού μοιάζει με ανεμοστρόβιλο που στο πέρασμα του δεν αφήνει τίποτα όρθιο και φέρνει στην ζωή μας και στην καθημερινότητα μας  νέα δεδομένα .

Φοβάμαι μήπως αυτή η διαφορετικότητα μας γίνει συνήθεια γιατί είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ζούμε διαφορετικά  πολύ παράξενες καταστάσεις.

Την οικονομική κρίση μία  χώρα την βιώνει κάθε 50 – 60 χρόνια και την ζήσαμε εμείς , μία μεγάλη πανδημία ο πλανήτης την αντιμετωπίζει κάθε 100 περίπου χρόνια και την ζήσαμε πάλι εμείς …

Τι άλλο άραγε έρχεται μετά …

 

Είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων πέφτει σε όλη την Ελλάδα αλλά δεν μειώνονται τα νούμερα αυτών που χάνουν την ζωή τους  και αυτών που χρειάζονται εισαγωγή στις εντατικές μονάδες.

Αυτά τα δύο νούμερα είναι που θα δώσουν πολύ πιθανό μία πρώτη παράταση στην δεύτερη καραντίνα που βιώνουμε από αρχές Νοέμβρη.

Για να αρχίσουμε να ανοίγουμε θα πρέπει να μειωθούν οι θάνατοι και κυρίως οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία που σε κάποιες περιοχές έχουν βαρέσει κόκκινο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα η αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που επίσης ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Το χειρότερο σενάριο είναι η παράταση που θα δοθεί να είναι τριών εβδομάδων και να αρχίσουμε να σαλεύουμε μετά τις 15 – 20  του Δεκέμβρη κάτι το οποίο και φυσικά απευχόμαστε.

 

Μετά από πολλά χρόνια το κέντρο της Καβάλας αλλάζει.

Οι παρεμβάσεις που γίνονται  σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με ασφαλτοστρώσεις αλλά ακόμα και το κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων δίνουν μία αίσθηση φρεσκαρίσματος της πόλης που τόσο πολύ το είχε ανάγκη.

 

Ωραίος ο Νιόνιος προχθές Σάββατο στο ΜΕΓΚΑ.

Μας έκανε να ξεχαστούμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα τραγούδια του με τα οποία έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Πάμε για τον επόμενο γιατί και το επόμενο Σάββατο θα είναι ένα Σάββατο που θα μείνουμε σπίτι !

 

Χωρίς φαινόμενα αλλά με αρκετό κρύο θα βγει ο μήνας αφού η πρόβλεψη της ΕΜΥ  μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο δεν έχει βροχές.

Μάλιστα στην διάρκεια της ημέρας θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά όταν θα πέφτει ο ήλιος θα ζοριζόμαστε.

Τέλος η αυλαία του μήνα  θα πέσει και με ένα γεμάτο φεγγάρι την Δευτέρα.

 

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να αντέχετε !

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης