Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τους απαραίτητους εργάτες γης

 Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τους απαραίτητους εργάτες γης

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος για την ανάγκη ανοίγματος του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της διέλευσης των εργατών γης που θέλουν να εργαστούν στην περιοχή μας και στην συνέχεια να αποτελέσει πύλη εισόδου για τους τουρίστες που θέλουμε να μας επισκεφτούν το καλοκαίρι.

Πρέπει να τονίσουμε ότι έτσι όπως είναι διαρθρωμένη η οικονομία της  περιοχής μας, τόσο οι εργάτες γης όσο και οι τουρίστες είναι απαραίτητο να μπορούν να έρχονται στην χώρα με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που πρέπει να τηρούνται.

Η «λύση» που δόθηκε για τους εργάτες γης από την κυβέρνηση υποβαθμίζει τις ανάγκες της περιοχής μας καθώς ορίζει τους 600 εργάτες ως ανώτατο αριθμό αδειών διαμονής, ενώ στην Χαλκιδική δίνεται άδεια για 10.000 εργάτες.

Ελπίζουμε να μην αποφασίσουν ότι και για τον τουρισμό θα πρέπει να υπάρχει η ίδια αναλογία τουριστών για την Καβάλα, σε σχέση με την Χαλκιδική.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου κατέθεσε ερώτηση για το θέμα της κατανομής των εργατών γης και αναμένουμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης.

Αναμένουμε όμως να πάρουν θέση και οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι καλό θα ήταν να υπερασπίζονται τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όχι να δίνουν ανέξοδες υποσχέσεις οι οποίες δεν τηρούνται, όπως αυτές για την αποζημίωση των αμπελουργών στο Παγγαίο, αλλά και αυτές για τους εμβολιασμούς- που παρά τις διαβεβαιώσεις τους- ακόμη και σήμερα δεν γίνονται στην Χρυσούπολη και στην Θάσο.

Η Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης