• 16 Μαΐου 2024,

«Αναμενόμενη η παράταση των μέτρων για την εστίαση»

 «Αναμενόμενη η παράταση των μέτρων για την εστίαση»

Ο πρόεδρος του σωματείου των Καφεζυθοπωλών στο Νομό Καβάλας Γιώργος Βαφείδης είναι αρκετά σίγουρος ότι η εστίαση δεν πρόκειται να επανέλθει, δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει από την Τρίτη 1η Δεκέμβρη.

Αυτό είναι το συμπέρασμα και των δηλώσεων του, δηλώσεις που έκανε στην Πρωινή με αφορμή την κατάσταση που βρίσκεται ο κλάδος. Εντύπωση προκαλεί η περιγραφή όσων έρχονται καθώς εξηγεί ότι «…θα πρέπει να ξεχάσουμε τη λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους».

Στο μυαλό του έχει μία νέα λειτουργία των καταστημάτων όπου οι εξωτερικοί χώροι θα προσαρμοστούν σε μέτρα για τα οποία θα ενημερώσουν όταν έρθει η ώρα οι ειδικοί. Αυτό θα γίνει και με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

Η εξυπηρέτηση των πελατών θα γίνεται σε αυτούς τους χώρους.

Αρχικά ο Γιώργος Βαφείδης είπε για την παράταση των μέτρων:

«Είναι αναμενόμενη μία παράταση του lockdown. Λογική μιας και τα νούμερα αυτών που νοσούν, αυτών που νοσηλεύονται είναι μεγάλα. Το πρόβλημα του κορωνοϊού είναι έξω από την πόρτα μας. Πρέπει να ανασκουμπωθούμε». 

Ο κ.Βαφείδης είπε επίσης ότι θα αργήσει αρκετά η επανεκκίνηση του κλάδου. Σημείωσε ότι οι τζίροι στην εξυπηρέτηση take-away είναι μικροί για τα καταστήματα. Φαίνεται τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του να υπολογίζουν αρκετά την μη επιστρεπτέα προκαταβολή από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Ικανοποιημένοι οι καφεζυθοπώλες δηλώνουν και από τη στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του Γιώργου Βαφείδη σύμφωνα με την οποία «… ο Δήμος Καβάλας έδειξε διάθεση να βοηθήσει».

Πώς όμως σκέπτεται την επαναλειτουργία της εστίασης, όταν έρθει αυτή η ώρα: Ο κ. Βαφείδης είπε χαρακτηριστικά: «Θα ανοίξουμε με μέτρα τα οποία θα είναι σκληρά. Αυστηρά. Αυτό θα οφείλεται και στην εποχή που θα επαναλειτουργήσουμε.

Στην πτώση της θερμοκρασίας, στο χειμώνα και στο κρύο. Τη λειτουργία των επιχειρήσεων στο εσωτερικό χώρο των καταστημάτων θα πρέπει να την ξεχάσουμε. Πιστεύω ότι και ο κόσμος, οι πελάτες μας με λίγα λόγια, δεν θα θέλουν κι αυτοί να μπουν μέσα στα μαγαζιά».

Ειδικότερα περιγράφει τη λειτουργία της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους αλλά με έναν τρόπο για τον οποίο προς το παρόν δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Εκτιμά ότι οι οδηγίες θα δοθούν από το κράτος όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Διαβάστε επίσης