Απεργία του ΠΑΜΕ την Πέμπτη με άγνωστο τόπο της συγκέντρωσης

 Απεργία του ΠΑΜΕ την Πέμπτη με άγνωστο τόπο της συγκέντρωσης

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα έχει προκηρύξει απεργία.

Η οποία προβάλλει αιτήματα που έχουν σχέση με την πανδημία ή απλώς ξεκινούν από αυτήν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Καβάλας Γιάννης Γιαγκίδης τόνισε την ανάγκη συμμετοχής στην απεργία χωρίς όμως να αναφερθεί σε ενδεχόμενη απεργιακή συγκέντρωση στην Καβάλα. Το κάθε σωματείο –είπε- αποφασίζει τη δράση του εκείνη την ημέρα.

Απέφυγε με λίγα λόγια να προσδιορίσει ακριβώς τι θα κάνει το ΠΑΜΕ το πρωί, το μεσημέρι ή το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης. Αυτό έγινε από την πλευρά του για προφανείς λόγους καθώς την περίοδο που διανύουμε απαγορεύονται και οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

Την Κυριακή το απόγευμα το ΠΑΜΕ στην Καβάλα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας ότι αποφεύγει να συνεδριάσει και να δηλώσει συμμετοχή στην απεργία. Κάτι που έγινε σε άλλα εργατικά κέντρα στην υπόλοιπη χώρα.

Ο κ. Γιαγκίδης είπε στην Πρωινή τα εξής: «Καλούμε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή. Ζητούμε επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας. Η κυβέρνηση έκανε την πανδημία ευκαιρία για τους εργοδότες. Υπέρ της απεργίας την Πέμπτη έχει ταχθεί η ΑΔΕΔΥ.

Έχουν αποφασίσει συμμετοχή σωματεία όπως το σωματείο οικοδόμων της Καβάλας και πολλά εργατικά κέντρα. Παράλληλα με όλα αυτά η κυβέρνηση πάει να βάλει στο γύψο και τα σωματεία».

Διαβάστε επίσης