Αναμονή ακόμη και μιας εβδομάδας για το αποτέλεσμα τεστ στο Νοσοκομείο!

 Αναμονή ακόμη και μιας εβδομάδας για το αποτέλεσμα τεστ στο Νοσοκομείο!

Στα υγειονομικά δεδομένα της δύσκολης και ιδιαίτερης περιόδου που διανύουμε προσαρμόστηκε τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ο υγειονομικός χάρτης της χώρας. Οι «κόκκινες» και οι ευρισκόμενες στο «βαθύ κόκκινο» περιοχές της Ελλάδος αυξήθηκαν.

Γεγονός αναμενόμενο αφού αυξήθηκαν θεαματικά και τα κρούσματα, λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον. Έτσι τη Δευτέρα στο νέο και  επικαιροποιημένο υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας επανήλθε στο «βαθύ κόκκινο» (από το απλό κόκκινο που ήταν). Η Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας ήταν στο απλό «κόκκινο» από την 1η Δεκεμβρίου 2021. Έμεινε δηλαδή σε αυτή την κατάσταση περίπου για έναν μήνα. Αλλαγή υπήρξε και ως προς τη Θάσο. Από το «κίτρινο» που ήταν από τις 24 Δεκέμβρη, βρέθηκε στο «πορτοκαλί» χρώμα. Μιας και τα κρούσματα αυξήθηκαν και στο νησί.

Η συγκεκριμένη αλλαγή για τις δύο περιφερειακές ενότητες του Νομού Καβάλας είναι απόλυτα φυσιολογική αφού τα κρούσματα ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχουν αυξηθεί πολύ. Με αποτέλεσμα τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου να σημειωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ. Το απόγευμα προχθές ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 429 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα. Το νούμερο είναι όλου του νομού. Κι είναι νούμερο αρνητικό ρεκόρ. Από αυτά τα 26 αφορούν το νησί της Θάσου.

Και στην υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία-Θράκη κατάσταση δεν είναι καλή. Έτσι η Δράμα είναι πάνω από τα 300 κρούσματα την ημέρα, ο Έβρος στα επίπεδα κρουσμάτων του Νομού Καβάλας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ξάνθης που την Κυριακή 2 Ιανουαρίου είχε 27 κρούσματα αλλά τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 222! Η εμβολιαστική διαδικασία τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα. Καθώς την ημέρα αυτή στο Νομό μας έγιναν 1.025 εμβόλια. Τα περισσότερα τρίτης δόσης. Αντίθετα είναι σταθερά μειωμένα τα εμβόλια πρώτης δόσης και τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ήταν μόνο 108.

Δευτέρα και Τρίτη -τις δύο δηλαδή πρώτες ημέρες της εβδομάδας που διανύουμε – δωρεάν Rapid test από συνεργεία του ΕΟΔΥ έγιναν σε τρία σημεία του Νομού Καβάλας. Πέραν των σταθερών, καθημερινών (Κέντρο Υγείας Πρίνου και Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου) έγιναν και στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης. Υστερεί ως προς αυτή τη διαδικασία ο Δήμος Παγγαίου. Το ενδιαφέρον των πολιτών ειδικά στην Καβάλα ήταν μεγάλο προχθές Δευτέρα, με ουρά έξω από το Αμφιθέατρο από το πρωί ως το μεσημέρι. Αντίθετα χθες η προσέλευση ήταν μικρότερη.

Στο Νοσοκομείο τη Δευτέρα όσοι προσήλθαν για τεστ pcr δεν ήταν τόσο πολλοί όσο την προηγούμενη εβδομάδα. Στο Νοσοκομείο λόγω πολλών τεστ τα αποτελέσματα έφθασαν στο σημείο να καθυστερούν και να γίνονται γνωστά ακόμη και μία εβδομάδα μετά τη λήψη του υλικού! Αυτό σημαίνει ότι όσοι υποψιάζονται ότι είναι θετικοί, παραμένουν σπίτι τους αυτό το διάστημα και πράττουν ανάλογα από τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος και μετά.

Διαβάστε επίσης