• 12 Μαΐου 2024,

Αναποφάσιστος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές

 Αναποφάσιστος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ήταν καλεσμένος εχθές ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής που στις ερωτήσεις σχετικά με το εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2019, εμφανίστηκε αρκετά αναποφάσιστος. «Δεν είμαι τρελαμένος με την εξουσία. Θα ήθελα να συνεχίσω αλλά…», σημείωσε ο κ. Σιμιτσής.

Από την άλλη πλευρά τόνισε την ανάγκη ανανέωσης. «Μακάρι να βρεθεί διάδοχός μου στη δημοτική παράταξη στην οποία ακόμη και σήμερα είμαι επικεφαλής», εξήγησε ο πρώην δήμαρχος. Ενδεικτικά μνημόσευσε τα ονόματα του Λεωνίδα Παππά και του Θόδωρου Μουριάδη, σχολιάζοντας: «Είμαι σίγουρος υποψήφιος, αφού στην παράταξή μας προς το παρόν δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος».

Σε ερώτηση αναφορικά με την ήττα του συνδυασμού του το 2014, παραδέχθηκε ότι αυτή συντελέσθηκε και επειδή σημειώθηκαν λάθη από την πλευρά του. Η αντιπολίτευση, τόνισε ο Κωστής Σιμιτσής, είναι σχολείο συμπεριφοράς και ταπεινότητας. Εννοώντας την εν γένει παρουσία του από τον Αύγουστο του 2014 κι εντεύθεν στο δημοτικό συμβούλιο, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Σχετικά με τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου, ο κ. Σιμιτσής παρατήρησε ότι θα ψηφίσει τον Ηλία Μπαχάρη, εκτιμώντας ταυτόχρονα και το Γιώργο Γραμμένο. «Μακάρι να βρεθεί λύση για τη ΒΦΛ», είπε ο πρώην δήμαρχος εξηγώντας ότι αυτό που έρχεται είναι μια καλή λύση και για όσους απολύθηκαν, αλλά και για όσους συνεχίζουν να εργάζονται.

Για τη δημοτική αρχή της Δήμητρας Τσανάκα ο κ. Σιμιτσής τόνισε: «Παντού δεν μπορεί να δει το μέλλον. Γι’ αυτό και ασχολείται πάντα με το παρελθόν». Σχετικά με την κριτική που ήδη ασκεί η δήμαρχος στον Κωστή Σιμιτσή για τα θέματα της ΔΕΥΑΚ, ο πρώην δήμαρχος είπε: «Εμείς δώσαμε μεγάλο βάρος στο τεχνικό πρόγραμμα έργων της ΔΕΥΑΚ, αλλά δε δώσαμε το ίδιο μεγάλο βάρος στον διοικητικό και οικονομικό τομέα της δημοτικής επιχείρησης. Παραδέχομαι ωστόσο ότι εξωτερική συνεργάτης της ΔΕΥΑΚ, που επιλέχθηκε από την κ. Τσανάκα, κάνει καλή δουλειά στα λογιστικά της επιχείρησης».

Μιλώντας για τη διοίκηση Τσανάκα επεσήμανε ότι καθυστερεί πολύ σε πολλά και διάφορα θέματα. Η παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης» ετοιμάζει προτάσεις για τον κοινωνικό τομέα που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο συνεντεύξεως τύπου, πριν από την εορταστική περίοδο. Τέλος, αναφορικά με την αξιοποίηση του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ο κ. Σιμιτσής θύμισε ότι επί των ημερών του το ακίνητο πέρασε στην αρμοδιότητα του δήμου. Εμείς, είπε ο Κωστής Σιμιτσής, εκδηλώσαμε τουλάχιστον τρεις προσπάθειες για την ανεύρεση ιδιώτη επενδυτή, ωστόσο δε σημειώθηκε ενδιαφέρον. Κατηγόρησε την κ. Τσανάκα, αφού επί των ημερών της δεν έγινε τίποτε απολύτως για το ΔΙΟΝΥΣΟ. Ομοίως, συμπλήρωσε ο πρώην δήμαρχος, δεν έγινε τίποτε απολύτως και για την ανάπλαση της περιοχής του παλιού παγοποιείου.

Λειτουργεί αύριο η αγορά

Από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα λειτουργούν αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στην αγορά της πόλης. Πρόκειται για μια από τις νόμιμες Κυριακές λειτουργίας των επιχειρήσεων με αφορμή το 10ημερο εκπτωτικών τιμών που άρχισε την 1η του μήνα. Οι πολλοί μικρομεσαίοι θα λειτουργήσουν ως συνήθως από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους ως τις απογευματινές ώρες.

Διαβάστε επίσης