• 25 Απριλίου 2024,

Αναρτώνται σήμερα οι δασικοί χάρτες του Ν. Καβάλας

 Αναρτώνται σήμερα οι δασικοί χάρτες του Ν. Καβάλας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γνωστοποίησε το πρόγραμμα ανάρτησης των δασικών χαρτών. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο (ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/2344/83/12.01.2021) που στάλθηκε στις δασικές υπηρεσίες, η ανάρτηση δασικών χαρτών θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Οι Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ευρύτατη δημοσιοποίηση της ανάρτησης καθώς και της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων. Οι δασικοί χάρτες του Ν. Καβάλας αναρτώνται σήμερα.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας μίλησε στην Πρωινή ο κ. Διαμαντής Σταγγίδης: «Στο Νομό Καβάλας έχει ακουστεί πολλές φορές η φράση Ανάρτηση Δασικού Χάρτη. Αυτό έχει γίνει τμηματικά μέχρι σήμερα κι έχουν γίνει πολλές αναρτήσεις.

Παρά το ότι η υπηρεσία μας είχε τελειώσει περίπου πέρσι με τις αναρτήσεις, με τον νέο Νόμο 4685 που ψηφίστηκε το Καλοκαίρι διατάχθηκε η συμπλήρωση με κάποιον αριθμό διοικητικών πράξεων όλων αυτών των χαρτών και η εκ νέου ανάρτηση τους. Συνεπώς την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 προχωράμε μαζί με 7-8 ακόμη Διευθύνσεις Δασών στην ανάρτηση του δασικού χάρτη για το σύνολο του Νομού Καβάλας. Συμπεριλαμβανομένης της Θάσου.

Για το σύνολο της έκτασης της ζώνης ευθύνης μας. Εξαιρουμένων των εκτάσεων των ρυμοτομικών σχεδίων. Αυτών των περιοχών που έχουν δώσει οι υπηρεσίες δόμησης των Δήμων. Δηλαδή αναρτώνται πάλι διορθωμένοι οι δασικοί χάρτες.

Θα αρχίσουν πάλι να ισχύουν οι γνωστές προθεσμίες των 105 ημερών κτλ. Στις οποίες συνήθως δίδεται παράταση. Καλό είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπει στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου, να δει την ιδιοκτησία του.

Μπορεί να δει το κομμάτι του και τον χαρακτηρισμό που αυτό έχει. Ακόμη και σήμερα (χθες) Πέμπτη περιμένουμε κι άλλες οδηγίες. Από την έως τώρα πληροφόρηση μας ξέρουμε ότι όσοι έχουν καταθέσει τις αντιρρήσεις τους στην πρώτη διαδικασία δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου τη διαδικασία.

Παρόλα αυτά καλό είναι να δουν πάλι στους χάρτες την ιδιοκτησία τους για να δουν τι χαρακτηρισμό έχει».

Διαβάστε επίσης