Για «βαρόνους» στη στάθμευση μιλά ο Βαγγέλης Παππάς

 Για «βαρόνους» στη στάθμευση μιλά ο Βαγγέλης Παππάς

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παππάς σχολίασε μιλώντας στην Πρωινή τις εξελίξεις στο χώρο στάθμευσης Ροδόπη και τις συνέπειες της κατάστασης που θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης αν κλείσουν ως παράνομα και άλλα πάρκινγκ.

Εντύπωση προκαλεί το ότι αναφέρεται αόριστα αλλά όχι τυχαία σε «βαρόνους» της στάθμευσης.

Η συνέντευξη

Ερ: Φημολογείται έντονα ότι την ίδια τύχη με το πάρκινγκ της Ροδόπης θα έχουν και άλλα παρκινγκ στο κέντρο της πόλης ενώ ο κ. Κουνάκος λέει ότι είναι παράνομα τα παρκινγκ έξω από το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, έξω από το «Ανθή Καραγιάννη» ακόμη και από τα Σουπερ Μάρκετ! Τι λέτε εσείς;

Απ: Θέλω να σας θυμίσω ότι πριν μερικά χρόνια, δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι πολλά, περίπου 10-15 χρόνια, για να λειτουργήσει ένα κέντρο διασκέδασης, να πάρει άδεια λειτουργίας,υποχρέωναν τότε τον επαγγελματία, να εξασφαλίσει χώρο στάθμευσης. Με ένα οικόπεδο δίπλα στο μαγαζί, έπαιρνε άδεια. Άρα λοιπόν κοιτάξτε τι δικλίδες και τι παραθυράκια υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να αδειοδοτηθεί.

Τώρα μην ξεχνάτε ότι και σε άλλες πόλεις η ίδια κατάσταση επικρατεί. Από το πώς συμπεριφέρεται ο κόσμος όταν θέλει να πάει να παρκάρει. Δεν είναι μόνο η Καβάλα. Δεν έχουμε φτάσει σε επίπεδα Παρισιού να ρωτάει ο τουρίστας που έχει χώρους παρκινγκ για να πάει εκεί.

Όταν πάει κάποιος στην Αθήνα ή στον Βόλο, δεν παρκάρει όπου βρει ελεύθερο χώρο; Μήπως τον ενοχλεί κανένας; Το ζήτημα είναι ότι η Καβάλα έχει ένα όμορφο αλλά πολύ περίεργο ανάγλυφο. Αυτό που προέκυψε είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. Δεν μπορούν να σφραγισθούν τα υπαίθρια πάρκινκ τα οποία δεν έχουν την προϋπόθεση να είναι χαρακτηρισμένα παρκινγκ από το πολεοδομικό.

Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά και όχι να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και να λέμε καταστραφήκαμε. Τι γίνεται στις άλλες μεγάλες πόλεις όταν υπήρχαν καταγγελίες; Υπήρξε πολιτική παρέμβαση και βρέθηκε λύση. Δεν μπορεί να γίνει έγκλημα πάνω στην πόλη.

Δεν είναι μόνο όταν επανέλθουν στην κανονικότητα τα καταστήματα, η αγορά  που θα έχει πρόβλημα. Είναι και  όλα τα άλλα επαγγέλματα, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί. Όλοι αυτοί θα το αισθανθούν γιατί κάποιος από τη Νικήσιανη, από τη Χρυσούπολη όταν θα του είναι κόλαφος να βρει μια θέση παρκινγκ ή να τη βρει αλλά να είναι «αλμυρή» επειδή είναι στο λιμάνι.

Καταλαβαίνεται ότι αυτό που σχεδιάζουν κάποιοι να μας βάλουν σαν τους ποντικούς μέσα στη φάκα, δεν θα γίνει, γιατί υπάρχει και η λαϊκή εξέγερση. Δεν μπορεί δηλαδή να γίνει στάθμευση σε τιμές Παρισιού εδώ πέρα γιατί κάποιοι επιχειρηματίες οραματίζονται τον εαυτό τους σαν «βαρόνοι» της στάθμευσης.  Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Εγώ είμαι πάρα πολύ εκνευρισμένος με τη λογική της νομιμότητας.

Όλα αυτά ξεκίνησαν με την περίπτωση της σύμβασης  μίσθωσης όπου υπήρχε και άλλο επαγγελματικό ενδιαφέρον. Εκεί ακριβώς ξεκίνησε από την Αθήνα το ενδιαφέρον για το τι γίνεται στην Καβάλα. Λες και στην Αθήνα, σε άλλες πόλεις τα βλέπουν όλα διαφορετικά. Πρέπει να υπάρχει πολιτική παρέμβαση.

Έχουμε τρεις βουλευτές, μάλιστα έναν υπουργό και μια τέταρτη βουλευτίνα που είναι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι πρέπει να βοηθήσουν τον Δήμαρχο, την πόλη στο να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αρχίζουμε να κλαίμε και να λέμε ξέρετε μας έχουν στριμώξει γιατί δεν είμαστε νόμιμοι και έτσι κάποιοι να θεωρήσουν ότι θα γίνουν «βαρόνοι» στη στάθμευση. Για να παρκάρεις δηλαδή το αμάξι σου πρέπει να έχεις πάρει μαζί σου, ολόκληρο το πορτοφόλι.

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εγώ έλεγα προεκλογικά ότι μπορούμε να βρούμε χώρους στάθμευσης μέσα στις καπναποθήκες όπως έχει ξεκινήσει και έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Να βρούμε και τέτοιες λύσεις αλλά αυτές θα αργήσουν και δεν είναι πολλές. Όταν βγάζεις τη Ροδόπη, τον Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Ιωάννη εκτός αυτές οι θέσεις δεν μπορούν να βρεθούν μέσα στις καπναποθήκες.

Άρα  πρέπει να πάμε στην παράταση στο Πολεοδομικό, να μπορέσουμε να το αλλάξουμε  αν και είναι πολύ δύσκολο η αλλαγή του Πολεοδομικού δεν είναι όπως παλιά και κατά αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε να πετύχουμε την ευρυθμία της πόλης όταν υπάρχει μια αισιοδοξία ότι το καλοκαίρι θα είναι τουριστική η Καβάλα.

Ερ: Μήπως δεν είναι μόνο επιχειρηματικά, οικονομικά συμφέροντα είναι και πολιτικές επιδιώξεις σε αυτή την υπόθεση;

Απ: Πολλές φορές οι πολιτικές επιδιώξεις λειτουργούν με το σκεπτικό των επιχειρηματικών  συμφερόντων. Αυτό εδώ είναι ένας  τρόπος αντιπολίτευσης αλλά όταν κάψεις την πόλη μετά τι πόλη θα διοικήσεις αν θα θελήσεις να γίνεις Δήμαρχος;

Αν είναι έτσι όπως τα λέει ο Κουνάκος και τα ακούσει κάποιος επισκέπτης πιστεύω ούτε από την Εγνατία από πάνω θα περάσει.

Ερ: Έχει γίνει παρόμοια καταγγελία ή έχει προκύψει παρόμοιο θέμα σε άλλο Δήμο του επιπέδου της Καβάλας; Έχει κάνει ο σύλλογος αυτός άλλες καταγγελίες ή ξεκίνησε από την Καβάλα;

Απ: Υπάρχουν τέτοια αντίστοιχα παραδείγματα με σφραγίσματα και απαγορεύσεις και στην Αττική και στην Πάτρα. Αυτή είναι η δικιά μου πληροφόρηση. Τι σημασία έχει αυτό από τη στιγμή που εκεί μπόρεσαν και το ξεπέρασαν λύνοντας το γόρδιο δεσμό αυτού τη μη χαρακτηρισμού με μια παράταση της όλης διαδικασίας.

Για να γίνουμε Δήμαρχοι αύριο πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η Καβάλα πρέπει να πάει ένα βήμα παραπάνω, αν όμως την κάψουμε μετά είναι πολύ δύσκολο να τη στήσουμε από την αρχή.

Διαβάστε επίσης