• 19 Απριλίου 2024,

Click away και click inside από τη Δευτέρα στην αγορά

 Click away και click inside από τη Δευτέρα στην αγορά

Επανέρχεται σε λειτουργία τη Δευτέρα και η αγορά της Καβάλας. Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης θα γίνουν μάλλον σήμερα κι αφορούν το σύνολο της εμπορικής δραστηριότητας της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν και οι τοπικοί φορείς κι είναι έγκυρες, τη Δευτέρα θα υπάρχει σίγουρα το μέτρο του click inside (ένδυση- υπόδηση κτλ).

Πολύ πιθανόν και του click away για όλα τα άλλα καταστήματα. Το ίδιο μήνυμα «περνά» συνεχώς και από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης κι έτσι άπαντες (ακόμη και οι γιατροί- λοιμοξιολόγοι) θεωρούν σίγουρη την εξέλιξη. Και την υποστηρίζουν.

Σημειώνουν ταυτόχρονα ότι όλα πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά, με τήρηση των διαδικασιών που θα ανακοινωθούν από το κράτος.

Στην αγορά της Καβάλας υπάρχει κινητικότητα λόγω της επαναλειτουργίας τη Δευτέρα. «Θα μπορούσαν να μας το ανακοινώσουν από σήμερα (χθες) ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα» λένε οι έμποροι καταστηματάρχες.

Μια βόλτα να κάνει κάποιος στην αγορά της Καβάλας είναι αρκετή για να αντιληφθεί το ότι όλοι ετοιμάζονται να υποδεχθούν πάλι τους πελάτες τους είτε εντός του καταστήματος, είτε στην είσοδο του.


Χθες το απόγευμα η ιστοσελίδα in.gr μετέδιδε τις ακόλουθες σχετικές με την αγορά πληροφορίες: Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τα μαγαζιά δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές πως δεν θα γίνουν ανακοινώσεις εφόσον η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εκτιμήσει την κατάσταση με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και εισηγηθεί τις προτάσεις της.

Αυτό αναμένεται να συμβεί αύριο (σήμερα), ενώ οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν στη συνέχεια από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Ωστόσο ο κ. Ταραντίλης επέμεινε σε δύο βασικά σημεία που φανερώνουν την θετική στάση της κυβέρνησης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι κρυφό, καθώς το ίδιο είχε ξεκαθαρίσει και ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του, τονίζοντας πως είναι επιθυμία του να ανοίξει η αγορά έστω και με τη μέθοδο του click away.

Διαβάστε επίσης