Αναστασία Ιωσηφίδου: Κάνουμε αγώνα να μην αλλάξει ο δακτύλιος

 Αναστασία Ιωσηφίδου: Κάνουμε αγώνα να μην αλλάξει ο δακτύλιος

Για τον δακτύλιο των ιχθυοπωλείων, τη διαβούλευση του δήμου και τους επαγγελματίες του υπογείου της δημοτικής αγοράς μας μίλησε από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου. Όπως διευκρίνισε, η διαβούλευση του δήμου άρχισε από το μηδέν, σύμφωνα όμως με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα οι απόψεις συγκλίνουν στη διατήρηση του δακτυλίου. Έστω κι αν οι συμμετέχοντες στη διαβούλευση δεν ήταν πολλοί αριθμητικά, ωστόσο πρέσβευσαν ότι οι συνθήκες θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

Βεβαίως, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα θα συζητήσει τα αποτελέσματα της διαβούλευσης όχι μόνο με την κ. Ιωσηφίδου αλλά και γενικότερα με την ομάδα της, πριν λάβει κάποια απόφαση. Η πρόεδρος μετέφερε τη θέση της για το συμφέρον της δημοτικής επιχείρησης και φυσικά της δημοτικής αγοράς.

Στο ερώτημα εάν εξέφρασε ενδιαφέρον για το υπόγειο της δημοτικής αγοράς ο νέος μισθωτής του πολυκαταστήματος, δηλαδή η εταιρεία Σκλαβενίτης, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ξεκαθάρισε ότι οι όροι μίσθωσης παραμένουν ακριβώς οι ίδιοι. Αυτό σημαίνει ότι στο πολυκατάστημα δεν επιτρέπεται η πώληση ψαριών – κρεατικών – μαναβικής. Τους ίδιους χώρους του υπογείου που μίσθωνε και χρησιμοποιούσε ως αποθήκη ο Μαρινόπουλος θα χρησιμοποιεί και ο Σκλαβενίτης. Εάν πάντως ζητηθεί επιπλέον χώρος, που θα είναι διαθέσιμος, τότε θα μισθωθεί.

«Η δημοτική αγορά είναι μια οντότητα και τα ιχθυοπωλεία λειτουργούν συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα καταστήματα. Αν φύγει ο κρίκος της αλυσίδας υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης. Κακώς επομένως ζητούν κατάργηση του δακτυλίου συγκεκριμένα για τα ιχθυοπωλεία. Η άποψη της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι συγκεκριμένη και ας μη ξεχνούμε πως η δημοτική αγορά είναι ο οικονομικός πνεύμονας της δημοτικής επιχειρήσεως», παρατήρησε η Αναστασία Ιωσηφίδου θεωρώντας ότι είναι ακόμη νωρίς ώστε να συζητηθεί το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο.

 

Διαβάστε επίσης