• 19 Απριλίου 2024,

Αναστασία Ιωσηφίδου: Περί τουριστικών, Ρωσίας, Cosmopolis…

 Αναστασία Ιωσηφίδου: Περί τουριστικών, Ρωσίας, Cosmopolis…

Για τουριστικούς λόγους ταξίδεψε στη Ρωσία και ειδικότερα στην Αγία Πετρούπολη η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, που επέστρεψε στην Καβάλα νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ, η πρόεδρος μας μίλησε για τις επαφές της στη διάρκεια του ταξιδιού με τον υφυπουργό εξωτερικών και με τον εκπρόσωπο της περιοχής με την οποία υπεγράφη το περσινό πρωτόκολλο συνεργασίας. Συγκεκριμένα, μας εξήγησε ότι η αεροπορική σύνδεση Καβάλας – Αγίας Πετρούπολης δεν ήταν τυχαία. Ο δήμαρχος που συνυπέγραψε το πρωτόκολλο συνεργασίας ζήτησε τη μεσολάβηση και στήριξης από την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης προκειμένου να εξασφαλισθεί η απευθείας σύνδεση.

Όπως μας αποκάλυψε η κ. Ιωσηφίδου, η πρώτη πτήση της 5ης Ιουνίου είναι σχεδόν γεμάτη κι ελάχιστες θέσεις ελεύθερες έχουν απομείνει. Μεγάλη ήταν η αποδοχή του ρωσικού κοινού στην καβαλιώτικη συμμετοχή κατά τη διάρκεια της τουριστικής εκθέσεως, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι η συμμετοχή της Καβάλας ήταν η μοναδική ελληνική. Αμέριστη ήταν η βοήθεια των εκπροσώπων της Αγίας Πετρούπολης προς την καβαλιώτικη αποστολή, σε επίπεδο επαφών ακόμη και με την υφυπουργό τουρισμού, το πρώτο σχόλιο της οποίας αφορούσε στην αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων. Βάσει των μηνυμάτων λοιπόν, οι αφίξεις στο καβαλιώτικο αεροδρόμιο αναμένονται ικανοποιητικότατες.

Περίπου εξακόσια άτομα θα καταφθάνουν σε εβδομαδιαία βάση από την Αγία Πετρούπολη, χωρίς να διευκρινίζεται που θα κατευθύνονται οι επιβάτες των πτήσεων, εάν θα μένουν Καβάλα ή εάν θα μετακινούνται προς το νησί της Θάσου. Πάντως, ο αριθμός των κλινών στο νησί είναι σαφώς υψηλότερος από τον αντίστοιχο αριθμό του ηπειρωτικού τμήματος. Η κ. Ιωσηφίδου προέβλεψε ότι οι κλίνες των καβαλιώτικων ξενοδοχείων στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου θα είναι καλυμμένες και μάλιστα ότι η ζήτηση θα υπερβαίνει την προσφορά.

Η κ. Ιωσηφίδου μας μίλησε και για την αδιαμφισβήτητη μείωση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στην Καβάλα. Φαινόμενο που καταγράφεται σε όλα τα λιμάνια τα οποία είχαν σχέση κι αποτελούσαν σταθμούς στα δρομολόγια από και προς την Κωνσταντινούπολη. Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ απέφυγε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Καβάλας, σίγουρα όμως ο αριθμός αυτός θα είναι μειωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν.

Άκρως αισιόδοξη δήλωσε η Αναστασία Ιωσηφίδου για το φετινό Kavala AirSea Show το οποίο προβλέπει ότι θα είναι πολύ καλύτερο. Ομοίως αισιόδοξη είναι η πρόεδρος και για τη διοργάνωση του φετινού Cosmopolis, για το οποίο εξελίσσονται ήδη σημαντικές επαφές. Μπορεί λεπτομέρειες να μην μας αποκάλυψε η κ. Ιωσηφίδου, αλλά μας διαβεβαίωσε ότι η πορεία υλοποίησης προχωρά πολύ καλά. Άλλαξε το πλαίσιο χρηματοδότησης του δήμου προς τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προκειμένου να εξασφαλισθεί ευελιξία κινήσεων κυρίως σε επίπεδο υπογραφής συμφωνητικών με ξένα συναυλιακά σχήματα, γεγονός άκρως ικανοποιητικό.

 

*

Διαβάστε επίσης