Ανατολή Μιχαηλίδου: « Τρόπος ζωής για μένα ο στίβος»

 Ανατολή Μιχαηλίδου: « Τρόπος ζωής για μένα ο στίβος»

Σύμφωνα με την Κατερίνα Δράκου: «  Πολύ μεγάλο ταλέντο, πρέπει να την προσέξουμε όλοι μας»

Η 17χρονη  γεννημένη στις 25 Ιουνίου του 2000 αθλήτρια του ΟΚΑΚ   Ανατολή Μιχαηλίδου πρόσφατα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων στα Τρίκαλα ενώ ήταν και 5η στα 200.   Μιλώντας στην Αθλητική Πρωινή τόνισε ότι  ήταν κάτι που το περίμενε ενώ συνδυάστηκε και με νέο ατομικό ρεκόρ.

Παράλληλα με την Ανατολή, η προπονήτρια της και πρόεδρος του ΟΚΑΚ κ. Κατερίνα Δράκου μιλώντας στην Αθλητική Πρωινή , τη χαρακτήρισε σαν ένα πολύ μεγάλο ταλέντο.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ερώτηση: Περίμενες να μπεις στην πρώτη τριάδα των 100 μέτρων  στα Τρίκαλα;

Απάντηση:  Η αλήθεια είναι ότι περίμενα. Ενθουσιάστηκα από το χρόνο που έκανα. Κατέβηκα από τα 12.40 στα 12.26 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ. Είμαι σίγουρα ευχαριστημένη και πιστεύω ότι θα κατέβει και άλλο ο χρόνος μου.  Το Πανελλήνιο στα Τρίκαλα ήταν και ο βασικός μου στόχος, γιατί ήταν και το πρωτάθλημα της ηλικίας μου.  Όλη τη χρονιά προετοιμαζόμουνα με τη κ. Δράκου γι` αυτούς τους αγώνες.

Εδώ και 1 χρόνο κάνουμε συστηματική προπόνηση και σίγουρα είμαι ενθουσιασμένη.  Προπονούμαι περίπου 3 ώρες την ημέρα. Δεν παίρνουν τα μυαλά μου αέρα. Ξέρω ότι χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη.

Ερώτηση: Από εδώ και πέρα, σε ποιους  αγώνες θα συμμετέχεις;

Απάντηση:  Θα τρέξω στην Κατερίνη στο Εφήβων- Νεανίδων αλλά και το πρωτάθλημα νέων,  μετά έχουμε και το Ελλάδα- Κύπρος στη Σπάρτη .   Επίσης θα δώσω το παρόν μου και στα «Δαβιτζόγλεια» .

Το Ελλάδα- Κύπρου μάλλον είναι ο επόμενος βασικός στόχος. Είναι Εθνική ομάδα αλλά και στην κατηγορία μου.  Γενικά θέλω να μπω στην Εθνική.

Ερώτηση:  Πιστεύεις ότι μπορείς να κατέβεις κάτω από τα 12.00 στα 100 μέχρι το τέλος της περιόδου;

Απάντηση: Θα το προσπαθήσω. Κρίνεται στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι σε πρώτη φάση μπορώ να κατέβω κάτω από τα 12.26 που έκανα στα Τρίκαλα.  Είναι θέμα εκκίνησης, αν κάνω καλύτερη εκκίνηση απ` ότι έκανα στα Τρίκαλα θα κατέβω.

Ερώτηση:  Ποιους θέλεις να ευχαριστήσεις στην όλη προσπάθεια που κάνεις;

Απάντηση: Εκτός από την κ. Δράκου και το σύλλογο μου τον ΟΚΑΚ, με στηρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι γονείς μου.   Επίσης την Ανθή Καραγιάννη αλλά και την Ελένη Δελή που πολλές φορές μένω στο σπίτι της και ευχαριστώ και τους γονείς της Ελένης. Επίσης στο Ζυγός έχω στήριξη από πολλά άτομα.  Είμαστε σαν οικογένεια στον ΟΚΑΚ.

Ερώτηση: Πανεπιστήμιο  η Στίβος;

Απάντηση: Κοιτάξτε ο στίβος είναι κάτι που μου αρέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για μένα είναι μια εκτόνωση.    Είναι για μένα τρόπος ζωής. Στην αρχή έτρεχα για χόμπι αλλά έβλεπα ότι ερχόταν και τα μετάλλια από πίσω.   Την επόμενη χρονιά θα πάω στη Γ` Λυκείου και σίγουρα θα βρούμε κάποιες λύσεις όσον αφορά την προπόνηση. Φυσικά δε θα σταματήσω στο στίβο.

 *Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΊΝΑΣ ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

«Η Ανατολή είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν περάσει από τα χέρια μου.  Εχω  μια προπονητική εμπειρία 30 χρονών όπου από τον ΟΚΑΚ πέρασαν πολλοί σημαντικοί σπρίντερ της Καβάλας και Πανελλαδικά, θεωρώ ότι  είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο.  Ελπίζω να μη μείνει ταλέντο και να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε τη βοήθεια της πολιτείας. Είναι μια αθλήτρια μόλις 3 ετών και με το καλημέρα κέρδισε το Πανελλήνιο Παμπαίδων- Παγκορασίδων στα 80 μέτρα, κάνοντας την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα. Την επόμενη χρονιά κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.  Φέτος ξαναπήρε μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων.  Το πιο σημαντικό είναι ότι μένει στο Ζυγό Καβάλας και έχει   μετακίνηση  2 λεωφορείων και 1 εσωτερικό μέχρι να φτάσει στο γήπεδο και άλλαξε όλη τη ζωή της φέτος για να μπορέσει να είναι συνεπής σε αυτό που αγαπάει και ονειρεύεται να κάνει, κάνοντας μεταγραφή σε σχολείο της Καβάλας.  Φεύγει από το σπίτι της στις 7 το πρωί και επιστρέφει στις 7 το απόγευμα. Στο ενδιάμεσο κάνει 6 ώρες σχολείο και 3 ώρες προπόνηση.   Το 12.26 που έκανε στα Τρίκαλα είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα και σε επίπεδο νεανίδων. Αυτό δείχνει ότι είναι ένα παιδί που έχει μέλλον στον αθλητισμό και πρέπει να το προσέξουμε εμείς και η πολιτεία για να έχει την ανάλογη συνέχεια.

Φέτος δοκιμάσαμε και τα 200 χωρίς να έχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία.   Δεν είχαμε σκυτάλες στη μικρή κατηγορία και αυτή ήταν μια συγκυρία για να δοκιμάσουμε και τα 200. Κάναμε μια κούρσα και μετά το 25.79, έκανε στο Πανελλήνιο 25.78 σε πολύ ζέστη στα Τρίκαλα. Η Ανατολή δείχνει σε μένα ότι μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αθλήτρια των 200 μέτρων χωρίς να αποκλείω τα 100. Τρέχει καταπληκτικά στη στροφή και μπορεί να γίνει κορυφαία 200αρα αθλήτρια.  Είναι πολύ νωρίς βέβαια. Εμείς το χρησιμοποιούμε φέτος για να βελτιώσουμε τα 100 μέτρα της αλλά και να πάρει εμπειρίες στα 200. Μελλοντικά θα τρέχει εξίσου καλά στα 100 και στα 200 μέτρα.  Είμαστε όντως μια οικογένεια αγαπημένη και τα λύνουμε όλα τα προβλήματα μεταξύ μας».

Διαβάστε επίσης