Ανδρέας Καραπιπερίδης: « Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, γνωρίζω τη δυναμική του ΓΣΕ»

 Ανδρέας Καραπιπερίδης: «   Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, γνωρίζω τη δυναμική του ΓΣΕ»

Για το σημερινό ματς(17.00 στην Ελευθερούπολη)  με τον ΓΣΕ για το Κύπελλο Ελλάδας αλλά και για το βαθμό ετοιμότητας της Energean Kavala BC μίλησε στους 93,7 ο προπονητής Ανδρέας Καραπιπερίδης.

Μίλησε με πολύ καλά λόγια για την αξία του ΓΣΕ ενώ υποστήριξε για τη δική του ομάδα ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Η ώρα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την  Energean Kavala BC.  Παρακολουθήσατε το Σάββατο την αναμέτρηση του ΓΣΕ με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, τι συμπεράσματα βγάλατε για τον αντίπαλο της ομάδας σας;  

Απάντηση:   Ξέρω πολύ καλά τη δυναμική του ΓΣΕ. Παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο για την περίοδο που βρισκόμαστε όλες οι ομάδες αυτή την εποχή.  Είχε πολύ καλές αντιδράσεις αλλά και υπομονή στο παιχνίδι.  Αυτό ήταν τα κύρια συστατικά που έδωσαν  τη νίκη στον ΓΣΕ  απέναντι στα Πεύκα.

Εμείς βρισκόμαστε σε μια φάση που προσπαθούμε να φτιάξουμε το καλύτερο δυνατό παζλ και να βάλουμε το κομμάτια στη θέση του. Υπάρχει μεγάλη καταπόνηση γιατί οι προπονήσεις είναι διπλές. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο.  Ολοι έχουν μπει στο κομμάτι της προπόνησης σε καθημερινή βάση.  Παίξαμε κάποια φιλικά παιχνίδια με τις ομάδες της περιφέρειας και δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο.

Ερώτηση: Παραπλανεί το γεγονός ότι η Ελευθερούπολη είναι μια κατηγορία πιο κάτω;

Απάντηση: Όχι βέβαια. Είναι μια ομάδα που φτιάχτηκε για να αλλάξει κατηγορία. Εχει παιδιά που έχουν παίξει στην Α2 κατηγορία,  μ` ένα καλό προπονητή και μια σταθερή διοίκηση. Νομίζω ότι άξια έχει κριθεί σαν ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Α2.

Θα είναι ένα καλό τεστ για μας για να δούμε που βρισκόμαστε. Φυσικά έχουμε ως πρώτη επιλογή να πάμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε το παιχνίδι.

Σίγουρα ο Γκέλιος είναι μια σημαντική απώλεια για την Ελευθερούπολη και αυτή την απώλεια την αισθάνεται περισσότερο ο προπονητής της ομάδας. Πάλι όμως ούτε οι απώλειες, ούτε οι τραυματισμοί πρέπει να μας παραπλανήσουνε. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τον ίδιο μας τον ευατό.

Να πάμε να βγάλουμε αυτά που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις.  Έχουμε στελεχώσει την ομάδα με παιδιά που είναι αθλητικά,   έχουν χαρακτηριστικά αμυντικογενή και νομίζω ότι αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πιο γρήγορο και πιεστικό παιχνίδι σε σχέση με την περσινή χρονιά. Όχι ότι και πέρσι μας έλειπαν αυτά τα στοιχεία αλλά φέτος θέλουμε να τα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο.

Ερώτηση: Τα πρώρα δείγματα από τον Λούκα Μίτροβιτς;

Απάντηση: Ο Λούκα βρίσκει σιγά- σιγά τον ευατό του αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη.  Εστιάζουμε όχι μόνο στο προπονητικό κομμάτι αλλά και στο κομμάτι της προσαρμογής στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένα παιδί που για πρώτη φορά φεύγει από τη χώρα του.

Μέρα με τη μέρα παρουσιάζει βελτίωση από φιλικό σε φιλικό, από προπόνηση σε προπόνηση.

Ερώτηση: Στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την ομάδα του, την Energean Kavala BC αλλά και τους Ικάρους σαν ότι καλύτερο υπάρχει σε μπασκετικό επίπεδο στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συμφωνείται με αυτή την άποψη;

Απάντηση:  Τα λόγια είναι σωστά.  Η δυναμική αυτή τη στιγμή στην περιφέρεια ανήκει σε μας και στον Ελευθερούπολη που έχει πάρει σημαντικούς παίκτες.  Θα είναι ένα πολύ ωραίο να γίνει ένα σπουδαίο ματς παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας.  Να έρθει ο κόσμος και να το απολαύσει.

Ερώτηση: Η εικόνα για τις ομάδες της Α2 μεγάλωσε μετά από κάποια χρονικά διάστημα όπου συμπληρώθηκε το ρόστερ τους;

Απάντηση: Νομίζω ναι. Έχει φανεί και στα φιλικά η ιδιαίτερη δυναμική κάποιων ομάδων.

Ξεχωρίζω τον Διαγόρα, τον Ιωνικό, τον Ηρακλή, την Καστοριά. Θα είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.  Είναι η μορφή του πρωταθλήματος τέτοια που πρέπει να διεκδικείς όλα τα παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης